Galerija Jovan Popović: U subotu otvaranje kolektivne izložbe umetničke kolonije

OPOVO – U organizaciji Opštinske narodne biblioteke Opovo (Galerija „Jovan Popović“), a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, u Opovu se od 7. avgusta održava Međunarodna umetnička kolonija „Opovo 2022: Roda“ u okviru koje učestvuju mladi umetnici iz Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Poljske, Slovačke, Bugarske, Turske, Austrije i Španije.

U subotu, 20. avgusta zakazano je otvaranje kolektivne izložbe učesnika međunarodne umetničke kolonije „Opovo 2022“, koje će pratiti multimedijalni program.

U okruženju dvorišta stare porodične kuće (2. oktobar, br. 42) u 18:00 časova glumački performans izvešće Rok Jurić i Igor Šiler. Polazeći od rode kao simbola doma i povratka, ovaj dijalog će se osvrnuti na porodičnu istoriju, patinu koju ona stvara, te postavljanje komplikovanog pitanja šta sa njom. Sa umiranjem dolazi i rađanje i u tom životnom ciklusu, neizbežno je da će ljudi, događaji i mesta ostaviti međusobne tragove.

Svečano otvaranje izložbe radova je u 19:00 časova u Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu, a nakon toga, od 20:00 časova u istom prostoru sledi muzičko veče.

Pročitajte još:

opovo

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.