Capital.ba

Gasprom zaustavlja prenos gasa preko Sjevernog toka

20.08.2022. / 16:20

BERLIN – Njemačka regulatorna agencija za energetiku saopštila je danas da je dobila obavještenje o odluci ruskog energetskog giganta “Gasproma” da će na nekoliko dana obustaviti prenos gasa preko “Sjevernog toka” zbog radova na održavanju, rekao je direktor Agencije Klaus Miler.

gas turska

FOTO: Agencije

“Gasprom” je juče saopštio da će prenos gasa preko Sjevernog toka biti suspendovan tri dana od 31. avgusa do 2. septembra zbog redovnih radova na održavanju na kompresnoj stanici “Portovaja”.

“Dobili smo obavještenje od `Gasproma` o redovnom radu na održavanju od 31. avgusta do 2. septembra. FNA prati situaciju u bliskoj saradnji sa Ministarstvom za ekonomska pitanja. Trenutno je prenos gasa preko Sjevernog toka jedan nepromijenjen i iznosi oko 20 odsto”, napisao je Miler na “Tviteru”.

Gasovod “Sjeverni tok jedan” koji je glavna linija snabdjevanja gasom ka Evropi radi sa samo 20 odsto kapaciteta od sredine juna.

“Gasprom” je objasnio da gasovod radi smanjenim kapacitetom zbog problema sa njemačkim “Simensom” koji nije dostavio kompresor za gas nakon radova na održavanju u Kanadi. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!