Dostupni linkovi

Ruski senator osudio kćer kao 'izdajicu' jer je protiv rata u Ukrajini


Eduard Isakov
Eduard Isakov

Član Vijeća Ruske Federacije, gornjeg doma Parlamenta, osudio je vlastitu kćer kao "izdajicu" nakon što je dala intervju u kojem je osudila rusku ničim izazvanu invaziju na susjednu Ukrajinu.

"Očito je da je primila novac od određenih masovnih medija - drugim riječima, prodala je svog oca, svoju obitelj, svoju domovinu", napisao je na Telegramu član Vijeća Federacije Eduard Isakov, koji kao senator predstavlja sjevernu autonomnu regiju Khanty-Mansi.

On je 19. kolovoza o svojoj najstarijoj kćeri, Diani Isakovoj napisao na Telegramu: "Teško je birati riječi kada se ispostavi da je vaša kći izdajica".

Ranije istog dana, dvadesetpetogodišnja Isakova rekla je za Meduzu i BBC da je napustila Rusiju i namjerava osnovati "novu opoziciju" u inozemstvu koja će se suprotstaviti ratu. Njeni roditelji odavno su razvedeni, a ona je rekla da nema "bliske odnose" sa svojim ocem.

"Kad je počeo rat, imala sam osjećaj krivnje", rekla je Isakova za Meduzu.

"Sada preuzimam odgovornost za svoje odluke i svoje postupke, i radim što mogu da pomognem ljudima, opoziciji i narodima Rusije, i tako dalje.... Krivnja nikome ne čini dobro. Prihvaćam prošlosti i učiniti sve što mogu da popravim stvari", kazala je.

Rat u Ukrajini

Priče, analize, foto i video zapisi o ratu u Ukrajini.

Isakov je u svojoj objavi na Telegramu naveo da "nije odgajao Dianu od njezine treće godine". Ustvrdio je da ona ima psihičkih problema i da je "teško komunicirati s njom".

Kada je u travnju saznao da je ona sudjelovala u antiratnim demonstracijama u Sočiju, pokušao je "objasniti nužnost" "specijalne vojne operacije" u Ukrajini, koristeći eufemizam koji Kremlj koristi za svoju agresiju na Ukrajinu.

"Predložio sam joj da posjeti mjesta vojne slave sovjetskog naroda i nauči povijest svoje zemlje", napisao je Isakov.

"Predložio sam joj da otputuje kao volonter u Donbas kako bi pomogla ljudima koji su osam godina živjeli u ratnim uvjetima i iz prve ruke saznala razloge specijalne vojne operacije", naveo je.

"Donbas" se odnosi na dijelove istočne Ukrajine u kojima je Moskva poticala separatistički ustanak od 2014., iste godine kada je Rusija nezakonito anektirala ukrajinsku regiju Krim.

Od invazije Moskve na Ukrajinu u veljači, rat je podijelio mnoge ruske obitelji, pri čemu neki članovi podržavaju Kremlj, a drugi se protive ratu.

XS
SM
MD
LG