Pala vlada Dritana Abazovića

Skupština Crne Gore izglasala je nepoverenje vladi na čijem je čelu lider pokreta URA Dritan Abazović.

Za nepoverenje vladi glasalo je 50, a protiv je bio jedan poslanik. U glasanju o nepoverenju nisu učestvovali poslanici Demokratskog fronta, liste "Crno na bijelo", Socijalističke narodne partije i poslanik Demosa Miodrag Lekić, javile su podgoričke Vijesti.

"Mnoge stvari u Crnoj Gori su jasnije… Državom će vladati ili kriminalci ili građani, mi smo na strani građana", rekao je Abazović nakon glasanja.
 
On je rekao da je njegova vlada "najkraće trajala ali je donela najteže odluke".
Abazović je "čestitao", kako je kazao, novu koaliciju predsednika Crne Gore Mila Đukanovica i lidera Demokrata Alekse Bečića.
 
Odlazeći premijer je rekao i da neće ucestvovati u narednoj vladi koja se bude formirala pre izbora.
 
Inicijativu o nepoverenju vladi podnele su Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP), Socijaldemokrate (SD), Liberalna partije (LP) i Demokratska unije Albanaca.
 
Inicijativa je podneta nakon potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC.
Tokom rasprave u skupštini, predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da su došli do pisane inicijative za rekonstrukciju Vlade, koju je potpisalo devet poslanika liste "Crno na bijelo" i Socijalističke narodne partije (SNP). Međutim, ovu inicijativu nisu podržale Demokrate.
 
Abazović je na čelo vlade stupio 28. aprila, uz podršku DPS-a Mila Đukanovića, a nakon izglasavanja nepoverenja vladi Zdravka Krivokapića, koja je došla na vlast posle talasa litija protiv Zakona o slobodi veroispovesti.
  • Marko

    20.08.2022 14:12
    Milo za kralja ne vidim drugo resenje posle 35god.
  • horor

    20.08.2022 13:27
    I posle Mila, Milo
  • Dritan

    20.08.2022 13:04
    Zadnje vreme doslo da albanac brani interese spc i srba u cg svaka njemu cast skupio petlju i potpisao za razliku od nekih
    E moji srbi.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.