Vesti

0

Mirović: Plodotvorna saradnja i izvanredni odnosi Srbije i Mađarske

Autor: AP

Izvor: Beta

Mirović: Plodotvorna saradnja i izvanredni odnosi Srbije i Mađarske

Izvor: Prtscr/You Tube

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je večeras da su od izuzetnog značaja plodotvorna saradnja i izvanredni odnosi Srbije i Mađarske, kako je naveo, pod vodjstvom predsednika Aleksandra Vučića i premijerom Viktora Orbana.



"Reč je o hrabrim, odlučnim i mudrim državnicima posvećenim očuvanju interesa, identiteta i tradicionalnih moralnih vrednosti svojih naroda i zemalja", rekao je Mirović na svečanosti povodom 20. avgusta, praznika madjarske nacionalne manjine Dana Svetog Ištvana.

Čestitajući praznik, Mirović je izrazio uverenje da će politika zajedništva biti nastavljena, i da će države i dalje zajedno i uspešno čuvati ono što je najvrednije u Vojvodini.

"Ravnopravnost srpskog naroda i svih nacionalnih manjina i svih ljudi koji u njoj žive, bez obzira na etničku, konfesionalnu, kulturološku ili bilo koju drugu pripadnost, jedna je od najvažnijih karakteristika i najvećih vrednosti AP Vojvodine. Zato očuvanje i unapredjivanje te ravnopravnosti i jeste jedan od naših najznačajnijih ciljeva", izjavio je Mirović.

Predsednik Nacionalnog saveta madjarske nacionalne manjine Jene Hajnal izjavio je da je sreća i obaveza prisećati se predaka, a da ovaj praznik ima poseban značaj jer je jedan od istaknutih datuma od pokrajinskog značaja.

"Današnje slavlje dokazuje našu volju i značaj toga što smo svi privrženi zajedničkoj nadi koja nam gradi budućnost", kazao je Hajnal.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR