Jedna kašičica svako jutro otklanja toksine iz organizma i deluje protiv stresa

Sa blagodatima meda na zdravlje je većina upoznata, svako domaćinstvo ima makar jednu teglicu, ali šta postižete ako pratite uputstva naših starijih i zaista uzimate jednu kašičicu svako jutro?

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 18.08.2022.

15:07

Jedna kašičica svako jutro otklanja toksine iz organizma i deluje protiv stresa
Foto:Shutterstock/Nyura

Kako sve više ljudi izbacuje beli šećer iz ishrane, popularnost meda je počela da raste. Nutricionisti savetuju da ga dodajete u ovsene kaše, ali i u ostale zdrave specijalitete. Idealna je alternativa šećeru, a potpuno je prirodan.

Jedna vrsta ribe najzdravija iz konzerve, tri porcije nedeljno spasavaju srce

A ako već niste rešeni da ga u tolikoj meri uvrstite u ishranu, onda bi svakako trebalo razmisliti o jednoj kašičici meda svakog dana - ova jednostavna rutina ima brojne prednosti za naš organizam.

Na prvom mestu redovna konzumacija meda ojačava vaš imuni sistem, ali to je samo jedno od niza blagotvornih dejstava ove namirnice. Evo kako još med može da utiče na naše zdravlje:

-poboljšava cirkulaciju,

-jača snagu srca i poboljšava srčani ritam,

-poboljšava probavu,

-poboljšava obnavljanje tkiva,

-potpomaže obnavljanje krvnih elemenata,

-ima antibakterijsko dejstvo,

-poboljšava otklanjanje toksičnih materija iz organizma,

-deluje protiv stresa.

Sigurni smo i da ste čuli za čuveni mit o tome kako med treba jesti isključivo drvenim kašičicima. Ipak, ukoliko zanemarimo estetski momenat, ovakva pretpostavka nije stručno zasnovana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: