Capital.ba

Za rektora Gajanina automobil od 93.000 KM

18.08.2022. / 15:20

BANJALUKA – Univerzitet u Banjaluci, na čijem se čelu nalazi Radoslav Gajanin, kupio je novi automobil za koji će iskeširati 93.000 KM.

gajanin

Foto: Agencije/Univerzitet u Banjaluci

Najpovoljniji i jedini ponuđač na tenderu bila je banjalučka firma „Auto – komerc V.S.“, koja je ovlašćeni prodavac „škoda“ vozila.

„Za najpovoljnijeg ponuđača u postupku javne nabavke službenog vozila za potrebe Rektorata Univerziteta u Banjaluci proglašava se ponuđač ’Autokomerc V.S.’ koji je ponudio da isporuči automobil po cijeni od 79.487 KM bez PDV-a, odnosno 93.000 KM sa PDV-om“, navedeno je u odluci koju je potpisao rektor Gajanin.

Podsjećamo, Univerzitet je krajem prošlog mjeseca raspisao tender za nabavku novog automobila procijenjene vrijednosti 80.000 КM bez PDV-a.

U tenderskoj dokumentaciji navedeno je da automobil treba da ima motor minimalne jačine 145 kilovata, automatski mjenjač i pogo na sve točkove.

Tražen je automobil proizveden ove godine i metalik crne boje.

Od opreme automobil treba da ima elektronski sistem stabilnosti vozila, kožni servo upravljač podesiv po visini i dubini sa komandama za radio i telefon, elektro podesivo sjedište vozača sa funkcijom memorije, centralno zaključavanje i otključavanje bez ključa sa start stop funkcijom paljenja motora, bočne zračne jastuke i bočne zračne zavjese, zračni jastuk za koljeno vozača.

Univerzitet je ove godine kupio još jedan automobil od ove firme, a za potrebe Medicinskog fakulteta u Banjaluci, o čemu smo pisali u tekstu Fakultet kupio Škrbiću novu limuzinu od 86.000 KM.

„Škoda“ je čest izbor i u Vladi RS, a među posljednjim ministrima koji su se počastili ovim četvorotočkašem bila je ministarka finansija RS Zora Vidović.

CAPITAL: M. Lj.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Za rektora Gajanina automobil od 93.000 KM

    1. Goran

      Nije tuga što je rektor sebi kupio službenog Superba, već je tuga što smo toliko jadni da se kod nas Škoda Superb smatra teškim luksuzom. Najjeftiniji Superb u Njemačkoj košta 40.000€. Taj auto i ne u najjeftinijoj verziji kupuju i voze ljudi koji imaju solidnu platu. Ne bogataši. I kod nas narod izlazi na izbore i kao rezultat imamo da nas deklarativni borci za Republiku Srpsku decenijama vode u totalnu propast.