Nova vest
Košarka

Sreda, 17.08.2022.

23:35

Selektor Pešić: Slovenci kao da su odrasli u istoj ulici

Selektor Srbije Svetislav Pešić bio je zadovoljan ozbiljnom proverom svog tima protiv Slovenije, uprkos porazu u Ljubljani posle produžetka rezultatom 97:92.

Izvor: SS

Autor: SS

Selektor Pešić: Slovenci kao da su odrasli u istoj ulici
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

"Ovo je bila naša prva zvanična utakmica, pred punim tribinama i odličnim navijanjem, naravno za domaću ekipu. Bio je pravi spektakl i uživanje. Momci su dali maksimum u ovom momentu. Bilo je dobrih stvari i sa naše i sa strane Slovenije. Teško je igrati protiv Slovenije, obzirom da je to ekipa koja igra uglavnom sa četiri otvorena igrača i sa izuzetno dobrim šuterima, čak i Tobi. Zatvoriti sve te rupe u odbrani, mislim da smo veoma dobro to uradili. , ali te onda to košta u nogama, da nemaš snage u napadu. Mi nemamo još uvek dovoljne igračke kondicije. Promašili smo penale, otvorene šuteve i apsolutno sam miran da će, čim mi dođemo u naš ritam utakmica, da naši igrači to pogode", rekao je Pešić i čestitao Slovencima na organizaciji.

"Ogromna su očekivanja, sa aspekta utakmica, jer ih nismo puno igrali. To će nam doći kao kec na desetku, značiće nam te dve utakmice, Italija i Nemačka ili Češka. Potrebno nam je uigravanje, dugo ova ekipa nije bila zajedno, kao što je Slovenija. Ova ekipa nekada liči na ekipu iz iste ulice. Kao da su iz iste ulice, dođu zajedno na trening, ručak, utakmicu i igraju. A mi smo prvi put zajedno i potrebno nam je vremena. Radili smo sjajno i iskoristićemo te dve utakmice da se pripremimo za ono što nas očekuje protiv Grčke u Beogradu i Turske u Istanbulu", poručio je Pešić.

Potom je usledilo pitanje o centralnim figurama ovog meča – Luki Dončiću i Nikoli Jokiću.

"Ne bih previše pričao o njima, to su apsolutno dva različita igrača. Različito gledaju na košarku, različito je igraju i na različitim su mestima. Ono što ih spaja jeste da su najbolji igrači današnjice u NBA, a dolaze iz Evrope. Možda ne najbolji, ali jedni od najboljih. Jokić je zvanično najbolji, a Luka je na putu da bude šampion kao Jokić i MVP. Tek su na početku karijera i ako ih posluži zdravlje sigurno će doneti još puno radosti reprezentacijama Srbije i Slovenije".

Složio se Pešić da su i srpski igrači izgledali kao da su iz "iste ulice" i istakao da je to ono što bi svaki trener poželeo, a na kraju prokomentarisao samu igru i odbranu od tranzicije.

"Odbrana od tranzicije je ključ naše igre. Što manje primiš koševa iz tranzicije, time povećavaš svoje samopouzdanje, a smanjuješ i samopouzdanje protivničkog tima. Dali smo puno poena iz tranzicije, a oni dosta manje, ali teško je igrati protiv njih. Dobro smo trčali i dobro se branili. Problem smo imali sa tih četiri igrača u uglovima, gde su fantastični na lopti, veoma dobri šuteri, dobro drže loptu i individualno su dobri. To zahteva mnogo snage u nogama zatvoriti svaki prodor ka košu, stići na svaki šut. Nadam se da će se to popraviti u utakmicama koje nas očekuju, a samim tim će biti bolji i procenat šuta", zaključio je Svetislav Pešić na konferenciji za medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

5 h

U fokusu

Vidi sve