Читај ми!

"Orlovi" u Ljubljani upalili motore, Dončić i Slovenija do pobede došli posle produžetka

Posle velike borbe i dodatnih pet minuta, košarkaši Srbije izgubili su od Slovenije 97:92, u pripremnom meču u Ljubljani. Nikola Jokić predvodio "orlove" sa 26 poena, Luka Dončić maestralan na drugoj strani sa 34. Svetislav Pešić odmarao Gudurića i Milutinova. Srbija već u petak ima novu proveru, a protivnik je selekcija Italije, na turniru u Nemačkoj.

"Орлови" у Љубљани упалили моторе, Дончић и Словенија до победе дошли после продужетка "Орлови" у Љубљани упалили моторе, Дончић и Словенија до победе дошли после продужетка

Dobar meč u Ljubljani odigrali su "orlovi", kada se uzme u obzir faza priprema u kojoj se nalaze. Očigledno je bilo da su noge još teške, ruke još teže, pa je kvalitet košarke bio zaista na zavidnom nivou.

Naročito se umor video prilikom izvođenja slobodnih bacanja, koje su srpski košarkaši šutirali samo 50 odsto u prvom delu, u nastavku su to neznatno poravili, najviše zahvaljujući Nikoli Jokiću.

Upravo je dvostruki uzastopni MVP NBA lige bio naš najbolji igrač na meču, a Džoker je pokazao samo deo svog raskošnog talenta.

Slovenija je na svojoj strani imala više nego raspoloženog Luku Dončića, domaće navijače, ali i domaće sudije, koji su sigurno bili najslabiji aspekt ove po mnogo čemu spektakularne košarkaške noći.

Podršku srpskim košarkašima pružio je i Novak Đoković, koji je iz prvog reda gledao meč u "Stožicama".

Srbija je bolje ušla u meč i posle prve deonice stekla četiri poena prednosti (21:17). Poseban doprinos dali su košarkaši koji su ušli sa klupe, pre svih Dušan Ristić.

Slovenija je do poluvremena preokrenula rezultat (45:42) i to zahvaljujući trojci Prepeliča u poslednjoj sekundi.

Posle tri deonice domaći tim je vodio 67:65, a treću četvrtinu obeležio je maestralni Dončić koji je ubacio 15 poena, ukupno 30 za 30 minuta.

U poslednjoj četvrtini, uostalom kao i tokom celog meča, viđena je neizvesna borba - Slovenija je konstantno vodila, a Srbija se preko Jokića i Micića uporno vraćala.

Zahvaljujući vladajućem MVP-u Evrolige, Srbija je u poslednji minut ušla sa prednošću, ali je propustila priliku da dotuče protivnika, pa se ušlo u produžetak.

Veliki broj promašaja za tri poena, dva Nedovića i dva Marinkovića u poslednjem minutu, uslovili su da Slovenija u neizvesnoj završnici produžetka dođe do pobede, a jedan od ključnih momenata bio je i peta lična greška Nikole Kalinića dosuđena u napadu.

Posebno je Nedović imao loše šutersko veče - 1/13 iz igre, 0/8 za tri poena, dok su dobre sporedne uloge imali Dejan Davidovac i Dušan Ristić.

Nikola Jokić bio je najefikasniji u srpskom timu sa 26 poena, 12 skokova i 6 asistencija, a slobodna bacanja šutirao je 12/19. Vasa Micić dodao je 17 poena, uz 8 uspešnih dodavanja.

Najbolji na meču bio je Luka Dončić sa 34 ubačena poena, Majk Tobi i Klemen Prepelič dodali su po 16.

Treba reći da su "orlovi" u Ljubljanu stigli bez rovitih Bjelice i Koprivice, dok protiv Slovenije nisu igrali Nikola Milutinov i Marko Gudurić.

Pešić je koristio samo deset igrača, u igru nisu ulazili Ognjen Jaramaz, Filip Petrušev i Marko Jagodić-Kuridža.

Srbiju očekuje turnir u Nemačkoj, gde će "orlovi" odigrati dve utakmice, u subotu i nedelju, a onda i mečevi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, protiv Grčke (25. avgust) i Turske (28. avgust).

Prvi meč na Evropskom prvenstvu ekipa Svetislava Pešića igra 2. septembra protiv Holandije.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво