Uspešna penzijska reforma 1Foto: Miroslav Dragojević/Danas

Na radost budžeta i PIO fonda, u Srbiji je od početka pandemije 58.000 penzionera manje nego što ih je bilo pre pandemije. Gde su otišli ovi momci i devojke? Gde su nestali?

Pa, otišli su dva metra pod zemlju, što je plan i za sve ostale. Šta je problem sa starim ljudima u Srbiji? Pošto je projektovani životni vek građana 55 godina, oni koji su doživeli recimo 70, pa samim tim i penziju od 12.000 dinara pokazali su da su žilaviji od ostatka, te da će svojim postojanjem ugrožavati PIO fond još ko zna koliko dugo, možda čak i decenijama, a PIO fond para za penzije nema već 118 godina.

Šta je, dakle, rešenje? Rešenje je da nema ni penzionera. Kao što imate vukove sa Volstrita, tako imate Vučića iz BDP-a, majstora za fiskalnu politiku i ekonomsku stabilizaciju fizičkom eliminacijom. Ovaj lukavi borac za ekonomiju podigao je prosečnu platu na genijalan način: svojim poslušnicima dao je platurine od 500.000 dinara, a ostale ko jebe. Kakva magična formula, kakvo ekonomsko briljiranje.

Ovo ljudsko ekonomsko čudo smanjilo je broj nezaposlenih tako što je iz zemlje oterao stotine i stotine hiljada ljudi, što je olakšalo Biro za nezaposlene za stotine i stotine hiljada problematičnih neradnika. Ali, penzioneri… Gosn Vučić je znao je da s njima biti problema. Kad je došao na vlast, rekao je: „Sto mu gromova, koliko živih penzionera, a pare za penzije ne dam, moram da ukradem barem deset milijardi evra, prema desetogodišnjem planu mog ekonomskog tima.“

Hajde prvo da obećam da neće biti smanjenja penzija, pa da im ih smanjim, planirao je ovaj budžetski kurjak. Neko će od nerviranja sigurno umreti. Nekome će zafaliti pare za doktora i lekove, pa će tako umreti. Neki će umreti jer im je došlo vreme, a u krajnjoj liniji, maznućemo im lovu i na taj način, penzijska reforma biće započeta.

I tako, Vučić maznuo penzionerima pare, ali oni nisu umirali zadovoljavajućim tempom. Onda je došla pandemija, a dobrog stratega prepoznaćete po tome što će i iz najgore situacije izvući najbolje za sebe, pardon, svoju zemlju. Gosn Vučić je smislio genijalan ekonomski plan: zatvoriti sve penzionere, pod izgovorom zaštite od virusa na mesec dana. Starci u iznenadnom i nepravednom zatvoru – ko to preživi, taj je supermen!

Kad se završi zatvor, u narednih nekoliko godina poumiraće od posledica zatvaranja i eto meni uštede, zadovoljno je trljao ruke gosn Vučić. To se otprilike i dešava. Sahranjuje se i nedeljom, a planira se i uvođenje osmog dana u sedmici, radi ukopa.

Penzioneri jesu žilavi, ali gosn Vučić je žilaviji. Mlađi će izbeći penziju zahvaljujući infarktu, šlogu i kanceru, a starce ćemo valjda nekako pokokati. Granicu za odlazak u penziju podići ćemo na 120 godina, a kad na kraju ne bude bilo nijednog penzionera, penzijska reforma će konačno biti uspešno okončana!

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari