Lokacija proteranog ambasadora Srbije misterija, ali i dalje redovno prima platu od 4.500 evra

Lokacija proteranog ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića, koga Ministarstvo spoljnih poslova još nije povuklo sa tog mesta, nepoznata je javnosti i vlastima druge države.
Međutim, kako piše Danas, u diplomatskim krugovima je poznato da Božović i dalje prima platu od 4.500 evra mesečno.
Sa Božovićeve mejl adrese stiglo je pismo saučešća predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom tragedije na Cetinju, što je izazvalo oštre reakcije vlasti u Crnoj Gori, ali bez jasnijeg preciziranja imaju li informacije da li se on eventualno nalazi u toj zemlji, iz koje potiče.
Iz krugova bliskih Ministarstvu spoljnih poslova Danas nezvanično saznaje da je Božović nastavio da prima deviznu platu za obavljanje ambasadorske funkcije u Crnoj Gori i nakon što je u toj državi proglašen "personom non grata", što je suprotno propisima Srbije.
 
Izvori lista tvrde da Božović prima platu ambasadora u istom iznosu, umesto da dobija naknadu u dinarima, kakva sleduje i drugim zaposlenim u Ministarstvu.
 
To je drastično kršenje naših propisa i diplomatskih protokola, inače je uobičajeno da kada ambasadoru prestaje mandat, vrlo brzo se on vraća na platu u zemlji. Takav je bio slučaj sa ambasadorom u Etiopiji, tvrde ti izvori. 
  • Darkoni

    30.08.2022 08:09
    Nije kriv Božović što prima platu nego Vučić koji ga plaća nizašta našim parama.
  • Zoran

    18.08.2022 17:30
    Putine bacaj atomsku.Prvu ovde...
  • Лиманац

    17.08.2022 21:07
    Боље да „Данас” не петља ништа око локација и тога ко се где налази, довољно су проблема себи направили.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija