Odlazak Božidara Mitrovića, legende ženske košarke 1foto: Košarkaški savez Srbije

Nekadašnji selektor ženske juniorske reprezentacije Jugoslavije preminuo u 85. godini.

Božidar Mitrović poznat je po uspesima sa mlađim selekcijama ŽKK Voždovac, koje je vodio do brojnih medalja na prvenstvima Beograda, Srbije i SFRJ. Pripisuju mu se velike zasluge i za osvojeni Kup Jugoslavije 1972. godine, sa seniorskom postavom beogradskog kluba.

Sa talentovanim devojčicama radio je i kao trener Crvene zvezde i Radivoja Koraća, sa kojima je ostvario velike uspehe na kadetskim i juniorskim prvenstvima Srbije i Jugoslavije, a  2001. godine bio je zadužen za igru i sastav ženske juniorske reprezentacije Jugoslavije.

Pri kraju trenerske karijere učio je magičnom sportu pod obručima podmladak Čubure, opet Crvene zvezde, Zvezdare i voljenog mu Voždovca, u čijoj je istoriji ime košarkaškog znalca i entuzijaste iz Bačke Palanke upisano velikim slovima.

Božidar Mitrović obavljao je dugo i posao sekretara Košarkaškog saveza Beograda, odakle je 2002. godine otišao u penziju. Neko vreme je bio angažovan kao predsednik komisije za žensku košarku u Košarkaškom savezu Srbije.

Dobitnik je više priznanja, među kojima je Majska nagrada grada Beograda i zlatna plaketa Udruženja košarkaških trenera Srbije, jer je uvek bio cenjen u svom esnafu.

Informacija o vremenu i mestu sahrane biće objavljena naknadno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari