Novosađani, saznajte šta nam donosi nova letnja sreda u Novom Sadu

Pripremite živce i naočare za sunce - pred nama je topla i sunčana sreda, pomalo neizvesna.
Novosađani, saznajte šta nam donosi nova letnja sreda u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Teče druga polovina pretposlednjeg letnjeg meseca. Neki iščekuju kišu, ali takvu najavu vam ne možemo dati.

Ipak, možemo da vam damo brdo drugih najava i novosti za predstojeći dan. Za početak ovog pregleda vas obaveštavamo o najbitnijoj stvari, o vremenskoj prognozi za sredu, 17. avgust.

Vreme
 
Pred nama je topla sreda. Biće sunčano tokom celog dana, a dočekaće nas toplih 18 stepeni već od ranog jutra.
 
Meteorolozi najavljuju najvišu dnevnu temperaturu od 35 stepeni. Potrebno je potražiti zaštitu od sunca, opremiti se zaštitnim faktorom, sunčanim naočarima i drugim "pomagalima" za leto, ali i tražiti hlad.
 
Vreme svakako neće prijati srčanim i plućnim bolesnicima, a meteoropate mogu da očekuju bolove u mišićima, pospanost i glavobolju.
 
Ukoliko ste u saobraćaju, budite dodatno oprezni.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Za sada se očekuje da će se blokade saobraćajnica u Novom Sadu nastaviti. To za Novosađane znači blokadu Bulevara Mihajla Pupina i Varadinski most. Ukoliko dođe do eventualnih prekida blokada, budite sigurni da će 021.rs prvi izvestiti o tome.
 
Spisak isključenja struje je prilično dugačak. U toku su radovi u elektro-mreži u Karađorđevoj, Zdravka Ivaza i u Sremskoj ulici u Rakovcu, te struje nema u periodu od 8 do 12 časova. Radovi su najavljeni do 19. avgusta. 
 
Takođe, u sredu delovi Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Ledinaca i Kaća neće imati struje. U Novom Sadu se isključenje odnosi na Koste Šokice u periodu 8.30 - 11.30, a u Sremskim Karlovcima na Braće Anđelić (7.30-8.00) i Beogradski put 35 (8.45-10.15).
 
Potez Kovačevac u Ledincima neće imati struju u periodu 09-10h, a u Kaću deo naselja oivičen Svetosavskom, Omladinskom, Partizanskom i Ulicom Sime Šolaje (9h-10h).
 
Za sada nema najava da će neki delovi Novog Sada ostati u sredu bez struje.
 
Gde ići?
 
Nastupom argentinskog ansambla Tango džez kvartet počinje Novosadsko muzičko leto, a koncerti će se održavati u Sinagogi i Srpskom narodnom pozorištu do 26. avgusta.
 
U toku je Festival evropskog filma, a kakav sadržaj možete da pogledate u Fabrici saznajte u programu OVDE.
 
Četvrtfinale SEHA lige u rukometu igra se u sredu na Slanoj bari, a meč između rukometaša Vojvodine i rukometaša Zagreba počinje u 16 časova. Ulaz je slobodan.
 
U sredu Omladinski klub Opensa postaje mesto susreta turske, tunižanske i nemačke kulture, budući da se dočekuju inostrani studenti. Popričajte s njima i raspitajte se o svojim prilikama u inostranstvu - događaj počinje u 19 časova.
 
Veče počinje uz lagani disko fank, a nastavlja se uz tehno i druge "burnije" zvuke u KC Lab, s početkom u 18 časova.
 
Ove srede ćete u Svilari imati priliku da otkrijete "Diplomatske hronike", komediju koja se prikazuje u okviru Francuskog bioskopa na otvorenom. Projekcija počinje u 21 čas.
 
Ljubitelji Književnog klabinga koji organizuje Novosadski knjiški klub u sredu će se družiti u Futoškom parku, a čita se grafička novela Alana Mura "V kao Vendeta". Početak je u 19 časova.
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti