Policija zaustavila poljoprivrednike iz Šumadje u Velikoj Plani, čeka se potvrda dogovora o ceni suncokreta 1Foto: M.M.

Policija je na ulasku u Veliku Planu zaustavila kolonu traktora koja je danas oko 16 sati krenula iz Batočine, u kojoj su poljoprivrednici koji su tri dana blokirali raskrsnicu za ulazak na auto-put kod restorana ”Kapija Šumadije”.

Njih tridesetak iz Rače Kragujevačke, Lapova i Batočine krenulo je danas za Beograd magistralnim putem preko Smederevske Palanke i Smedereva.

– Zaustavila nas je policija na mestu na kome smo ionako planirali da predahnemo i sipamo gorivo. Vrlo su korektni prema nama a za to vreme stigla nam je i informacija da je Vlada Srbije prihvatila predloge naših pregovarača oko cene suncokreta za 73 dinara po kilogramu. Čuli smo da je premijerka Bnrnabić to i potpisala ali smo još uvek nepoverljivi. Biće zvanično kada na taj dokumet bude udaren pečat. To će biti kraj naše akcije i svi se vraćamo svojim kućama, kaže za Danas Milan Milošević, jedan od organizatora protesta u Rači Kragujevačkoj.

Poljoprivrednici iz Rače od četvrtka blokirali su glavnu ulicu u ovom mestu – Karađorđevu kod tamošnje opštine a od nedelje su na blokadu kod skretanja za auto-put na relaciji Kragujevac – Batočina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari