MONSTRUM OTIŠAO U CRKVU I POMOLIO SE, PA POBIO 10 LJUDI: Vratio se u kuću pa započeo KRVAVI PIR!
Foto: EPA/Boris Pejović, Privatna arhiva, Shutterstock

masakr na cetinju

MONSTRUM OTIŠAO U CRKVU I POMOLIO SE, PA POBIO 10 LJUDI: Vratio se u kuću pa započeo KRVAVI PIR!

Crna Gora -

Cetinjanin Vuk Borilović (34) zvani Vučko koji je u petak ubio 10 ljudi, među kojima i dvoje dece, i ranio šest osoba, pre počinjenog stravičnog zločina otišao je u crkvu i pomolio se Bogu, saznaje Kurir!

Borilović se potom vratio u porodičnu kuću u cetinjsko naselje Medovina i počinio krvavi pir.

Planirao zločin

- Pre nego što je pobio nevine ljude, i decu među njima, Vuk je otišao u crkvu i pomolio se bogu. Potom je uzeo pušku i krenuo da ubija, na kraju je zaustavljen i ubijen nakon pucnjave u kojoj su učestvovali policajci i meštanin Nenad Kaluđerović - kaže za Kurir naš izvor i dodaje:

- Sumnja se da je zločin isplanirao jer je prethodno sklonio svoju ženu i troje dece van Cetinja. Takođe je pripremio lovačku pušku i čak dva redenika municije, a onda je krenuo redom da ubija po kućama. Iako je morao da ubacuje nove metke, on je to radio brzo i rutinski skoro sat vremena. Upucao je tako 16 osoba, a ispalio je više od 100 hitaca, na kraju i u policiju i u kola Hitne pomoći.

Njegova porodica je, prema priči meštana, jedna od najstarijih i najuglednijih na Cetinju.

lovačkom puškom pobio 10 ljudi
lovačkom puškom pobio 10 ljudifoto: EPA/Boris Pejović, Privatna Arhiva

- Borilovići godinama idu redovno u crkvu, a uoči svakog Božića iznose badnjak ispred manastira. Vuk je redovno učestvovao u ovim ceremonijama. Gde će mu duša, kakvo je to zlo ušlo u njega, zašto je pobio svoje komšije i dvoje dece - pričaju očajni Cetinjani.

Oni dodaju da je kuća Borilovića pokrivena kamerama i da bi to moglo da donekle reši misteriju šta je navelo ubicu da počini masakr.

- Vuk je u porodičnoj kući imao video-nadzor kako unutra, tako i spolja. Celo dvorište pokriveno je kamerama koje su policajci odneli nakon zločina. Trebalo bi da se utvrdi šta je ubica radio nakon što je došao iz crkve - kažu žitelji.

Kako je saopštila crnogorska policija, Vuk Borilović je imao kriminalni dosije i nedavno je nepravosnažno osuđen zbog nasilničkog ponašanja.

- Borilović je u mladosti imao četiri ili pet prijava za nasilničko ponašanje, a poslednji put je pre nekih šest meseci prvo verbalno, a potom i fizički napao kolegu M. L. - prenosi crnogorski dan Dan i dodaje:

- Nakon sukoba na poslu, Borilović je otišao kod njega u naselje Humce, povredio ga, oštetio mu auto i gađao kamenjem njegovu kuću.

Kako pišu crnogorski mediji, M. L. nakon toga je prijavio Borilovića, koji je potom priveden u policiju.

- Vuk Borilović je u julu ove godine osuđen i naložena mu je mera nošenja elektronske nanogice zbog ovog krivičnog dela - piše Dan i dodaje da se Borilović žalio na ovu presudu i da nije bila pravosnažna.

Ista sudbina

Vuku i Nenadu ubila se braća

Desetostruki ubica Vuk Borilović i Nenad Neno Kaluđerović, koji ga je, kako je nezvanično javljeno, ubio posle potere, preživeli su istu sudbinu, tvrde meštani Cetinja za Kurir i dodaju da su obojica ostala bez braće koja su digla ruku na sebe.

- Vuku se pre 15 godina ubio brat, obesio se. Tada je bio mladić, i taj tragičan događaj zavio je u crno celu porodicu koja godinama nije mogla da se oporavi - kaže za Kurir meštanin Cetinja:

- Isto je prošla i porodica Nena Kaluđerovića, koga svi slave kao heroja, jer je usmrtio monstruma, a koji je 2008. godine ostao bez mlađeg brata. Za Kaluđerovićem je 2006. bila raspisana poternica zbog ubistva mladića i njegov brat, kako se tada pričalo, nije mogao da izdrži pritisak i ubio se.

Naš sagovornik kaže da je Nenov brat Janko Kaluđerović, tada mladić od 25 godina, digao ruku na sebe.

- Sedeo je ispred porodične kuće, u jednom trenutku je ušao unutra, uzeo pištolj i pucao sebi usta. Nakon Jankove sahrane, Neno, koji je do tada bio dve godine u bekstvu zbog optužbe za ubistvo, predao se, a kasnije je oslobođen te optužbe - kaže Cetinjanin.

On podseća i da je Janko Kaluđerović bio nerazdvojan prijatelj s pokojnim Cetinjaninom Jasminkom Šahovićem, navodnim pripadnikom škaljarskog klana, koji je u januaru 2022. raznet eksplozivom u Podgorici. Sumnja se da je Šahović još jedna žrtva rata između kotorskih klanova koji traje od kraja 2014. godine.

Čudno se ponašao

Kako su meštani Cetinja ispričali, on je poslednjih meseci bio čudan, sumnjao je da mu vračaju i da ga komšije potkradaju.

- Petnaest dana pre zločina upao je u komšijinu kuću, kršio i lomio - rekli su meštani.

Podsetimo, kolege Vuka Borilovića rekle su „da je on više od pet godina radio u Nacionalnom parku“.

- Bio je šef Službe za ambijentalnu higijenu, zadužen za održavanje urednosti parka, postavljanje mobilijara... Bio je radan i vredan čovek, ali u poslednje vreme je bilo upadljivo da se povukao, bio je kao usamljeni vuk. Došao bi na posao, uradio što treba, a onda bi se osamio, distancirao se od kolega. Bio je kolega i drug da sve u životu pomogne onome koga je voleo, a koga nije voleo - to mu se videlo - rekao je kolega za podgoričku Pobjedu i dodao da se Boriloviću „verovatno pomračio um“.

Vuk Borilović u petak oko 15.30 ubio je svoje podstanare Natašu Pejović Martinović (35) i njene sinove Mašana (11) i Marka (8), a potom i njihovog kuma Milana Mitrovića (37), svog ujaka Gorana Ðurišića (54), a onda i komšije Rajka (56), Dimitrija (81) i Danicu (74) Drecun, pa Danijelu (51) i njenu sestru Aleksandru (52) Radunović.

Više državno tužilaštvo u podgorici

Saslušan Kaluđerović

Cetinjanin Nenad Kaluđerović u svojstvu građanina sinoć je saslušan u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. On je nakon što je dao iskaz pušten iz VDT, rekla je rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica. Njega dovode u vezu sa ubistvom masovnog ubice Vuka Borilovića. Osim njega, izjavu je u VDT dalo još nekoliko svedoka. I dalje se čeka obdukcioni nalaz koji će pokazati ko je tačno zadao smrtonosni metak Vuku Boriloviću. Prema za sada nepotvrđenim informacijama, njega je usmrtio sugrađanin Nenad Kaluđerović nakon što ga je policija prethodno ranila, a upravo će obdukcioni nalaz otkloniti sve sumnje.

Amira Vujačić o krvavom piru

Išao je od kuće do kuće, ubijao je ljude u fotelji i krevetu, i staro i mlado

Amira Vujačić, žiteljka cetinjskog naselja Medovina, u kom se krvavi pir dogodio, pukom srećom je preživela masakr, jer je uspela da se sa unucima i porodicom na vreme zaključa u kuću. Kako je rekla, ostala je bez polovine komšija.

- Čovek je išao od kuće do kuće, ko god se našao u kući, on je ubijao - ljude u foteljama, u krevetima. Staro i mlado. To je trajalo oko sat vremena. Došao je čak i na naše stepenice, da u našu kuću uđe. Međutim, policajac je bio na našoj terasi, jer se s naše terase najbolje videla njegova kuća i policajac nas je spasao, da ne uđe u našu kuću da i nas... Tu su mi bili i dva unuka, i svekrva, stara žena, i moj suprug. Uspeo je policajac da nas odbrani - ispričala je ona za Prvu TV:

- To je trajalo sat vremena. Kako ko dolazi do svojih, samo čujete jauk, lelek. On viče, on galami, on puca, on udara kundakom u vrata, lomi stakla.

Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Štampano izdanje 15.08.2022.
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track