Čitaku: Kurti sa Vučićem treba da razgovara o obostranom priznanju a ne o stikerima i barikadama 1Vljora Čitaku, arhiva Foto: EPA/OLIVIER HOSLET

Potpredsednica Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku izjavila je danas da na sastanku 18. avgusta premijer Kosova Aljbin Kurti sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem treba da razgovara o obostranom priznanju a ne o stikerima i barikadama na severu Kosova.

Kazala je da postoji opasnost da se dijalog pretvori i tehnički dijalog.

„Očekujem da premijer ne ide u Brisel da pregovara o barikadama i o nalepnicama. Očekujem da premijer ode u Brisel i da razgovara o sveobuhvatnom dogovoru sa obostranim priznavanjem“, kazala je ona.

Upozorila je da ne treba biti dogovora o bilo čemu dok se ne postigne dogovor o svemu.

„Premijer mora da bude oprezan, ne treba da upadne u Vučićevu zamku, jer on voli status kvo, odugovlačenje procesa i da se u Briselu razgovara o tehničkim pitanjima. Moramo imati svoju ponudu, tesno koordinisati sa našim partnerima, jer nije naša dužnost da vodimo računa o raspoloženju u Beogradu, već da uradimo svoj deo posla, budemo dosledni i blisko koordiniramo sa našim saveznicima“, kazala je Čitaku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari