Najnovije vesti
Vesti Hronika
"OSLOBODITE ČOVEKA KOJI JE ZAUSTAVIO KRVAVI PIR" U masakru je izgubio dve sestre i sada moli da se Kaluđerović POŠTEDI (VIDEO)

"OSLOBODITE ČOVEKA KOJI JE ZAUSTAVIO KRVAVI PIR" U masakru je izgubio dve sestre i sada moli da se Kaluđerović POŠTEDI (VIDEO)

Posle komemorativne sednice danas u Vladinom domu na Cetinju, Tiodor Radunović, čije su sestre Mila i Aleksandra Radunović ubijene u masakru, obratio se predstavnicima vlasti sa molbom da Cetinjanin Nenad Neno Kaluđerović, koji je pucao u ubicu Vuka Borilovića, bude oslobođen i da ga nadležni ne terete za bilo koje krivično delo.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
cetinje pucnjava foto EPA BORIS PEJOVIC 04 Foto: Boris Pejović / EPA;
cetinje pucnjava foto EPA BORIS PEJOVIC 04

Radunović je pozvao da se odgovornosti oslobodi čovek koji je, kako je kazao, zaustavio krvavi pir na Cetinju.

"Da ta deca, koju taj čovek ima, ne ostaju bez oca po drugi put, molim vas da se taj čovek ne tereti”, kazao je Radunović i poručio da je to herojski čin.

.
Foto: Tanjug/AP/Risto Božović / Tanjug/AP
.
Aleksandra i Mila Radunović
Foto: Privatna arhiva
Aleksandra i Mila Radunović

Nakon njegovog kratkog obraćanja u sali su se čuli aplauz i reči podrške, ptrenosi RT CG.

Nenad Neno Kaluđerović
Foto: Facebook / Drustvene mreze
Nenad Neno Kaluđerović

U Vladinom domu na Cetinju održana je komemorativna sednica povodom tragedije koja je pogodila taj grad i u kojoj je stradalo 11 osoba. Komemoracija je počela minutom ćutanja za žrtve, a poručeno je da Cetinje nije samo u svom tugovanju, već da tuguje cela Crna Gora.

Pročitajte još

Podsetimo, Vuk Borilović ubio je 10 sugrađana u petak, a ranio njih šest pre nego što je i sam ubijen. Tokom krvave drame iz lovačke puške nasumično je pucao u podstanare, komšije, zatim ekipu Hitne medicinske pomoći i pripadnike policije koji su došli na mesto pucnjave, ali i prolaznike.

I dalje se čeka obdukcioni nalaz koji će pokazati ko je tačno zadao smrtonosni metak Vuku Boriloviću. Prema za sada nepotvrđenim informacijama, njega je usmrtio sugrađanin Nenad Neno Kaluđerović nakon što ga je policija prethodno ranila, a upravo će obdukcioni nalaz otkloniti sve sumnje.

Kako navodi crnogorski "Standard", policiji je trebalo, prema rečima očevidaca, dugo vremena da krene u akciju likvidacije napadača. U razmeni vatre policija je navodno uspela da rani Borilovića, ali je on uzvraćao napad i teško ranio jednog od policajaca.

Crnogrski portal dalje navodi da se u tom trenutku pojavio Nenad Neno Kaluđerović koji je uspeo da se ubici prišunja sa druge strane gde je bio nepristupačni teren i "da ga već ranjenog dokrajči pucavši u njega".