Vreme je za Karijevu verziju "slučaja Teodosić" 1EPA-EFE/Alejandro Garcia

Selektor najjače košarkaške selekcije Srbije ima priliku da na zakazanoj konferenciji za medije odgovori na svi pitanja, sumnje i komentare u vezi „odstranjivanja“ kapitena iz tima.

Obraćanje domaćoj „sedmoj sili“ ranije je isplanirano, ali danas se saznalo i da će Svetislav Pešić pred novinare, kamermane i fotoreportere u 13.30 ovog ponedeljka.

Prema staroj zamisli, osvajač svetske i evropske krune sa „malom“ Jugoslavijom trebalo bi ovog puta samo da napravi presek stanja u ekipi, prokomentariše dosadašnji tok priprema i priča o predstojećim mečevima kvalifikacija za planetarni šampionat, odnosno dolazećem prvenstvu Evrope.

O problemima sa povredama i posledicama istih na organizaciju igre i konačan izbor reprezentativaca, takođe, međutim njegova šokantna odluka da iz konkurencije za pobrojane obaveze izbaci višegodišnjeg prvog plejmejkera i vođu tima Miloša Teodosića sigurno će u prvi plan staviti priču o Valjevcu.

Pogotovo što se ni igrač ni selektor u međuvremenu nisu oglašavali na tu temu, a Košarkaški savez je prećutao ceo „slučaj“, nerezonski dopuštajući da ga mediji i javnosti razvlače, lansirajući razne verzije povoda i razloga takvog pešićevog izbora.

Inače, Orlovi su od početka avgusta na okupu, a posle nekoliko test mečeva, prve zvanične utakmice odigraće 25. avgusta protiv Grčke na domaćem terenu, odnosno 28. avgusta protiv Turske u Turskoj. One će označiti početak druge faze kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023, a Srbija se u novoformiranoj grupi nalazi sa Letonijom, Belgijom, Turskom, Velikom Britanijom i Grčkom.

Nakon toga, srpski nacionalni tim će se takmičiti na Evropskom prvenstvu, tačnije u D grupi, čije će se utakmice igrati u Pragu. Rivali će biti Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari