Dostupni linkovi

Na Cetinju održana komemoracija žrtvama masovne pucnjave


Zastave spuštene na pola koplja na ulazu u Cetinje zbog trodnevne nacionalne žalosti za žrtvama masovne pucnjave, na Cetinju, Crna Gora, 13. augusta 2022.
Zastave spuštene na pola koplja na ulazu u Cetinje zbog trodnevne nacionalne žalosti za žrtvama masovne pucnjave, na Cetinju, Crna Gora, 13. augusta 2022.

Komemoracija za žrtve tragedije u kojoj je napadač ubio deset ljudi održana je u nedelju 14. augusta u Vladinom domu na Cetinju, u prisustvu porodica nastradalih, predstavnika lokalne vlasti, vlade, premijera i predsjednika Crne Gore Dritana Abazovića i Mila Đukanovića.

Skup je počeo minutom šutnje za žrtve, a poručeno je da Cetinje nije samo u svom tugovanju, već da tuguje cijela Crna Gora.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković poručio je da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku, prenijela je Radio televizija Crne Gore.

"Od prekjuče je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti", kazao je Đurašković i dodao da ne postoji riječ utjehe za porodice.

On je naveo imena žrtava i rekao da će sa posebnim pijetetom Cetinjani pamtiti Natašu i njenu decu Mašana i Marka, Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra, Milu, Mitra i Gorana.

"Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju deo naših sećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaj više nikada ne ponovi", naveo je Đurašković.

Potpredsednik Skupštine Cetinja Mirko Stanić kazao da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad, a da u svom tugovanju nije samo jer tuguje cijela Crna Gora.

"Cetinje je kao nikada do sad ujedinjena u boli sa iskrenim osjećanjem tuge koja nas sve pogađa", kazao je Stanić i članovima porodica kazao da ne postoje riječi utjehe za njih.

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, u petak je ubijeno 11 osoba, među kojima i napadač Vuk Borilović, dok je šest ranjeno.

XS
SM
MD
LG