14. avgust  2022. 08.02  →  20.41 | Izvor: Tanjug, RTV

Sahranjene žrtve zločina na Cetinju - tuguju Cetinje i cela Crna Gora

CETINJE -

Veliki broj građana Crne Gore odao je danas poslednju poštu žrtvama zločina na Cetinju, a desetoro nastradalih sahranjeno je na cetinjskom gradskom groblju, u Bajicama, Gradcu i Ljubotinju.

video icon

U Vladinom domu na Cetinju održana je danas komemorativna sednica povodom tragedije koja je pogodila taj grad i u kojoj je stradalo 11 osoba.

Komemoracija je počela minutom ćutanja za žrtve, a poručeno je da Cetinje nije samo u svom tugovanju, već da tuguje cela Crna Gora.

komemoracija, cetinje

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković naglasio je da je tragedija nezapamćenih razmera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

"Od prekjuče je naš grad okovan tugom i nevericom. Nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom, neobjašnjivom napadu. Ovakav dan se ne pamti. Teško je prihvatiti da ovo nije samo jedan ružan san iz kojeg jedva čekamo da se probudimo. Teško je prihvatiti da naše sugrađane, prijatelje, kolege, nećemo više sretati gradom", kazao je Đurašković i dodao da ne postoji reč utehe za porodice.

"Pamtićemo sa posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka, naše Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju deo neizbrisivi deo naših sećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaj više nikada ne ponovi", naveo je on.

Potpredsednik gradske Skupštine Mirko Stanić kazao je da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada dosad.

"Cetinje je kao nikada do sad ujedinjeno u bolu sa iskrenim osećanjem tuge koja nas sve pogađa", kazao je Stanić i članovima porodica rekao da ne postoje reči utehe za njih.

"Cetinje u svom tugovanju nije samo, tuguje cela Crna Gora, a reči podrške stigle su sa svih strana, iz gradova regiona i Evrope", naveo je Stanić i dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

Stanić je naveo i da je Crnu Goru "kao mnogo puta dosad, nažalost, ujedinila tuga".

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodica tragično stradalih, predstavnici lokalne vlasti, Vlade i predsednik države Milo Đukanović.

U pucnjavi koja se dogodila u petak u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač Vuk Borilović, dok je šest ranjeno.

Saslušan čovek za koga se veruje da je ubio Borilovića

Cetinjanin Nenad Kaluđerović, za koga se veruje da je pucao i usmrtio Vuka Borilovića koji je prethodno u petak ubio 10 sugrađana, odazvao se danas na poziv Višeg državnog tužilaštva (VDT) u Podgorici, gde je saslušan u svojstvu građanina, saopštila je rukovodilac VDT Lepa Medenica.

Ona je za podgoričke medije objasnila da će se do dokaza o tome ko je Borilovića lišio života doći tek nakon preduzimanja svih neophodnih mera i radnji u cilju potpunog resvetljavanja događaja, sprovođenja veštačenja po naredbi VDT kao i saslušanja svedoka.

Podsetila je da je VDT formiralo predmet povodom događaja na Cetinju.

Dvoje hospitalizovanih van životne opasnosti

U Kliničkom centru Crne Gore od posledica ranjavanja u pucnjavi na Cetinju, leče se tri pacijenta od kojih su dva trenutno van životne opasnosti, dok je treći pacijent i dalje životno ugrožen.

Kako je saopšteno iz KCG četvrti pacijent je pušten na kućno lečenje.

“Pacijent koji je bio smešten na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Crne Gore otpušten je na dalje kućno lečenje”, saopšteno je iz KCG.

Još dve osobe su ranjene u pucnjavi na Cetinju, a juče je iz cetinjske bolnice saopšteno da su van životne opasnosti.

Tagovi