Tabaković: Ili sam guvernerka ili ništa drugo, ta funkcija je dar od Boga

Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković je, odgovarajući na pitanje novinara vidi li sebe u novoj Vladi, rekla da je navikla na ulogu kandidata, ali da je za nju funkcija guvernera "dar od Boga".
Kako je rekla, ne postoji ili – ili jer za nju "ne postoji ništa drugo".
"Navikla sam na ulogu kandidata i prosto, kad novinarima treba da zaplaše ili razigraju 'igru nadmetanja' o novoj Vladi, oni pomenu mene", rekla je Tabaković.
Podsetila je da je tokom političke karijere 1994. bila kandidatkinja za predsednicu Skupštine Srbije, a 2012. i za premijerku, kao i da su oba puta te funkcije dobili kandidati Socijalističke partije Srbije.
 
"Ali ja sam svojevremeno na pitanje o ulasku u Vladu odgovorila da znam šta znam, mogu i hoću, i šta ne mogu, ne želim i neću. Ovaj posao doživljavam darom od Boga, još od kada sam se 1993. po prvi put našla u parlamentu, i nikada ne primajući platu od politike", rekla je Tabaković.
 
Naglasila je da veruje da "ono što je vaše, mora da vam pripadne kad – tad".
 
"Mislim da ljude koji nešto znaju da rade, vole i imaju rezultate ne treba pomerati. Ako bi mi neko postavio uslov ili to ili nešto drugo, rekla bih da za mene nema ili - ili jer za mene ne postoji ništa drugo. Nisam od onih stručnjaka opšte prakse", zaključila je Tabaković.
  • igor_t

    18.08.2022 09:56
    Godpodjo, bog i darovanje nesmeju da imaju nista sa vasom pozicijom.
    E na sta smo spali, da nam bog daruje visoke funkcionere
  • sasa

    18.08.2022 07:14
    najeb*smo
    Ovom izjavom je potvrdjeno da je naša vlada bolesna i da ih pod hitno treba staviti u karantin .
  • Znači onda je

    18.08.2022 00:54
    Znači onda je "ništa drugo". Jer, funkciju guverneri druži, ali posao guvernerke ne obavlja. Shodno tome, možemo reći da je: "ništa drugo".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.