Ex -Yu

"Policija pregovara sa čovjekom koji je ubio napadača na Cetinju"

"Policija pregovara sa čovjekom koji je ubio napadača na Cetinju"
Foto: Tanjug/AP/Risto Bozovic | "Policija pregovara sa čovjekom koji je ubio napadača na Cetinju"

CETINJE - U toku su pregovori sa N.K. koji je ubio napadača koji je juče oko 16 časova na Cetinju izvršio maskar nad stanovnicima naselja Medovine, prenose crnogorski mediji.

Prema nezvaničnim informacijama portala Standard u toku su navodno pregovori između N. K. i policije da se preda, nakon što je posle ispaljenog metka u napadača otišao sa lica mjesta.

Tokom rekonstrukcije cijelog događaja krvavi pir je trajao oko 45 minuta do sat vremena, dok je Borilović iz lovačkog karabina ubijao jednu po jednu žrtvu.

Policiji je trebalo, prema riječima očevidaca, dugo vremena da krene u akciju likvidacije napadača. U razmjeni vatre policija je navodno uspjela da rani Borilovića, ali je on uzvraćao napad, pa je i on teško ranio jednog od policajaca.

Kaluđerović, koji je inače vjenčani kum jedne od žrtava, uspio je da priđe sa druge strane, gdje je bio nepristupačniji teren i da ga već ranjenog ubije pucavši u njega, piše Standard.

U krivičnom zakoniku Crne Gore u članu 10. stoji da nije krivično djelo ono djelo koje je učinjeno u nužnoj odbrani i da je nužna ona odbrana koja je neophodno potrebna da učinilac od svog dobra ili dobra drugoga odbije istovremen ili neposredno predstojeći protivpravni napad.

U ovom članu se i dodaje da počinilac, koji je prekoračio granice nužne odbrane može se blaže kazniti, a ako je prekoračenje učinio usljed jake razdraženosti ili straha izazvanog napadom, može se i osloboditi od kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije