VIDEO: Prsten sa 24.679 dijamanata za Ginisovu knjigu rekorda

Kompanija za proizvodnju nakita "SVA Dajmonds", sa sedištem u Indiji, oborila je Ginisov rekord, tako što je u jedan prsten ugradila neverovatnih 24.679 dijamanata.

Ovaj spektakularni prsten svojim dizajnom podseća na pečurku bukovaču, prenosi RTS.

"Bukovača simbolizuje besmrtnost i dugovečnost", navodi u saopštenju Abdul Gafur Anadijan, generalni direktor "SVA Dajmonds".
Zamršena struktura prstena nastala je izlivanjem zlata u plastični kalup, da bi se dobila 41 latica pečurke. Zatim je svaka latica ručno ukrašena prirodnim dijamantima.
 
 
Sjajni prsten težak je 340 grama, a njegova vrednost je procenjena na 95.243 dolara. Tim nezavisnih gemologa verifikovao je prsten, a svetski rekord je dodeljen još u maju.
 
 
Kreacija "SVA Dajmonds", inspirisana pečurkom, ima skoro duplo veći broj dijamanata od prethodnog rekordera. Haršit Bansal je osvojio titulu 2020. sa cvetnim dizajnom ukrašenim sa 12.638 dijamanata.

Teme

nakit

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva