Najnovije vesti
Vesti Hronika
TRODNEVNA ŽALOST U CRNOJ GORI Velika tragedija kakvu Cetinje ne pamti, pomahnitali muškarac ubio 10 osoba

TRODNEVNA ŽALOST U CRNOJ GORI Velika tragedija kakvu Cetinje ne pamti, pomahnitali muškarac ubio 10 osoba

U skladu sa Odlukom Vlade dani žalosti su subota, nedjelja i ponedjeljak, odnosno 13, 14 i 15. avgust 2022. godine

Slušaj vest
0:00/ 0:00
cetinje pucnjava Foto: MediaBiro / youtube
cetinje pucnjava

Vlada Crne Gore proglasila je trodnevnu žalost povodom tragedije koja se danas dogodila u Prijestonici Cetinje.

Blic preporučuje

U skladu sa Odlukom Vlade dani žalosti su subota, nedelja i ponedeljak, odnosno 13, 14 i 15. avgust 2022. godine.

Povodom trodnevne žalosti, u skladu sa Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti, iz Vlade je saopšteno da će zastave biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova.

U skladu sa Odlukom, na dan žalosti na javnim mestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima neće se emitovati muzika. Elektronski i drugi mediji dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi obilježavanju dana žalosti.

Pročitajte još

"Povodom nezabeleženog tragičnog događaja, koji je za posledicu imao gubitak života crnogorskih građana i građanki, Vlada je donela Odluku o proglašenju trodnevne žalosti na teritoriji cele države Crne Gore", navodi se u Obrazloženju Odluke.

Tridesetčetvorogodišnji V. B. usmrtio je danas na Cetinju više osoba, nakon čega je ubijen. Kako Vijesti saznaju, on je pucao na više ljudi u blizini njegovog mesta stanovanja.

Televizija Vijesti javila je, pozivajući se na izvore iz policije i tužilaštva, da je smrtno stradalo najmanje 10 osoba, da su četiri osobe prevezene u Klinički centar, te da među poginulima ima i maloletnih osoba.

Pucnjava se desila nešto poslije 16 časova u blizini Vladinog doma, a među povređenima je i policajac koji je prevezen u Klinički centar i njegovo stanje je stabilno.