U pucnjavi na Cetinju stradalo 11 osoba, napadač ubijen, među žrtvama dvoje dece 1Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Crnogorska policija ubila je muškarca koji je nešto posle 16 časova u centru Cetinja iz pištolja nasumično pucao na prolaznike.

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro povređenih, među kojima je i pripadnik policije, potvrđeno je Javnom servisu iz Uprave policije.

Tužiteljka Andrijana Nastić saopštila je TV Vijesti da je ubijeno dvoje dece, a prema prvim sumnjama napadača je ubio sugrađanin, a ne policija kako se to moglo čuti ranije.

Napadač je 34-godišnji V. B., koji je pucao i na decu.

Napad se dogodio u naselju Medovina, kod zgrade Vladinog doma, nedaleko od centra Cetinja. Trenutno se na licu mesta nalazi veliki broj građana, a u toku je uviđaj.

Kako RTCG saznaje tragediji je prethodio porodični sukob, nakon čega je napadač nasumice pucao na prolaznike na ulici. Napadač je pucao i na policiju, a u tom obračunu je ubijen.

Prema nezvaničnim saznanjima, napadač je 34-godišnji Vuk Borilović iz Cetinja, koji je pucao i na decu.

U cetinjskoj bolnici hospitalizovane su 4 ranjene osobe, dok je dvoje ranjenih transportovano u Klinički centar u Podgorici.

Iz Urgentnog centra KCCG su za TVCG kazali da je jedan muškarac je primljen sa najtežim povredama glave i grudnog koša. Tri pacijenta su hitno morala u operacionu salu i te povrede su prilično ozbiljne.

Takođe, u Uregentnom centru očekuju da dođe još jedna povređena osoba sa Cetinja.

Ivan Ivanović, v.d. direktora cetinjske bolnice je za TVCG da su dvije osobe koje su hospitalizvane u toj ustanovi su van životne opasnosti, a da je jedan pacijent nakon zbrinjavanja pušten na kućno lečenje, prenosi RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari