Dan mladih u Novom Sadu: Grad kao primer uspešnog organizovanja omladinskog sektora

Međunarodni dan mladih obeležen je u Novom Sadu uz, između ostalog, radni sastanak i Međunarodnu konferenciju "Mladi posle pandemije: Jedna Evropa".
Dan mladih u Novom Sadu: Grad kao primer uspešnog organizovanja omladinskog sektora
Foto: Grad Novi Sad

U Omladinskom centru OPENS, tim povodom, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i gradonačelnik Vučević razgovarali su sa delegacijama iz Niša, Mionice, Sombora i Subotice, kao i predstavnicima OPENS-a. 

Cilj sastanka je bio predstavljanje realizovanih koraka u cilju uspostavljanja omladinskih centara, predstavljanje projekata za renoviranje objekata koji su označeni kao mogući omladinski centri u navedenim gradovima, kao i predstavljanje predloga programa za mlade u navedenim gradovima za omladinske centre, navode u Gradskoj kući.

Brnabić je rekla da je Novi Sad primer kako se stvara Kreativni distrikt u jednom mestu.
 
"Dugujemo zahvalnost gradonačelniku Vučeviću i predstavnicima OPENS-a što su prihvatili naš poziv da svoje znanje i iskustvo podele sa lokalnim samoupravama širom Srbije. Moderne omladinske centre uspostavljaćemo širom zemlje. Istovremeno, nastavljamo odličan dijalog sa Krovnom organizacijom mladih Srbije, radimo na donošenju zakona vezanih za mlade, kao i na obezbeđivanju sredstava za programe kao što je Moja prva plata, koji se pokazao kao veoma uspešan", rekla je Ana Brnabić.
 
Sa premijerkom i gradonačelnikom Vučevićem razgovarali su gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predsednik opštine Mionica Boban Janković, gradska menadžerka Subotice Zagorka Panić i članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu Nataša Aleksić. 
 
Predstavnici lokalnih samouprava istakli su da je Novi Sad prepoznat kao primer dobre prakse u uspostavljanju omladinskih centara. Takođe, na sastanku su razmenjena iskustva i znanja iz celokupnog procesa, a sa predsednicom Vlade Republike Srbije razgovarano je o finansijskoj podršci sa republičkog nivoa.
  • Joly

    13.08.2022 08:30
    "radimo na donošenju zakona vezanih za mlade, kao i na obezbeđivanju sredstava za programe kao što je Moja prva plata, koji se pokazao kao veoma uspešan", rekla je Ana Brnabić."
    A da radite malo na tome da se mladi zaposle po struci, znanju i obrazovanju umesto po "odanosti i požrtvovanju" SNS-u?
  • Upravnik pošte

    12.08.2022 23:05
    A evo nam i botova. Ceo dan su plusevi bili realni a sada odjednom po 10-15% više minusa nego pluseva. Providan vam je modus operandi, ako znate šta to znači.
  • Zokins

    12.08.2022 15:24
    super
    Inače smo sve probleme rešili !! Eno vam tamo ispred nosa najveći problem!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti