Zanimljivo pojačanje Borca: Lalatović ubedio Džigija Ninkovića da se preseli u Banjaluku 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Važe za veoma emotivne osobe kada je ljubav prema večitim srpskim rivalima u pitanju. Nenad Lalatović je deklarisani zvezdaš i neko ko je ponikao u Ljutice Bogdana, kasnije i vodio crveno-bele, dok je Nikola Džigi Ninković veliki partizanovac i neko ko je tokom fudbalske karijere u Humskoj veoma emotivno proživljavao sve uspehe i neuspehe crno-belih. Mogućnost reafirmacije u igračkom smislu, kao i saradnje sa kvalitetnim srpskim stručnjakom, uverila je Ninkovića, da posle skromne prošlosezonske epizode u novosadskom Proleteru, pojača banjalučki Borac.

Nakon teškog i neuspešnog početka trenerske karijere na klupi banjalučkog Borca, obeleženog ispadanjem od kluba sa Farskih Ostrva u kvalifikacijama za plasman u Ligu konferencija, Nenad Lalatović uspeo je da konsoliduje redove u banjalučkom Borcu i zaređa sa dobrim rezultatima.

Lalatović je posle eliminacije od Farana i poraza u duelu sa Sarajevom u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ponudio ostavku koju uprava Borca nije želela da prihvati. Shvativši da će, ipak, prvi deo sezone provesti u Banjaluci, harizmatični stručnjak je nastavio sa jačanjem ekipe.

Kao veliki motivator i solidan retoričar, Lalatović je uspeo da ubedi Nikolu Ninkovića da u 28. godini života možda napravi i korak unazad, kako bi rehabilitovao karijeru i potom ostvario unosniji angažman.

Kako prenosi RTRS, bivši fudbaler Partizana Nikola Ninković uskoro će potpisati ugovor sa bosanskim premijerligašem.

Ninković je ovog leta bio bez kluba, pošto mu je istekao ugovor sa Proleterom, za koji je nastupao prošle sezone. Posle dugih pregovora, Lalatović je uspeo da ga ubedi da karijeru nastavi u Banjaluci.

Ninković je ponikao u Partizanu, a tokom karijere je nastupao za Kijevo iz Verone, Đenovu, Empoli, Askoli i Brešu, pre nego što se prošle sezone vratio u srpski fudbal i zaigrao za Proleter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari