Kragujevac: Počinju obeležavanja i geodetska merenja za izgradnju pruge Sobovica – Lužnice 1Foto: Jp Urbanizam i Grad Kragujevac

U katastarskim opštinama Cvetojevac, Novi Milanovac, Resnik, Desimirovac, Cerovac i Lužnice počinju radovi na obeležavanju i geodetska merenja u okviru realizacije projekta izgradnje železničke pruge Sobovica – Lužnice, krak Batočina.

Ovaj projekat je Vlada Srbije proglasila od posebnog značaja za zemlju, pa grad Kragujevac ističe da bi saradnja žitelja ovih opština sa radnicima preduzeća “Plot Trade doo Beograd” bila od velikog značaja za realizaciju ovog kapitalnog projekta.

Naime, “Infrastruktura železnice Srbije”, na koje je Vlada prenela investitorka prava, potpisala je krajem jula ugovor sa preduzeće “Plot Trade doo Beograd” za izradu elaborata geodetskih radova i projekta geodetskog obeležavanja za deobu parcela na tom području.

To podrazumeva aktivnosti ovog preduzeća na obeležavanju i snimanju terena radi izrada dokumentacije za potrebe sprovođenja promena u katastru nepokretnosti.

Osoba kojoj građani mogu da se obrate za dodatne informacije je Aleksandar Milošević, pomoćnih gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Srbije.

Građani se dodatno mogu raspitati u kancelariji 208 B, na broj telefona 034/ 306 138 ili putem maila [email protected].

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari