Kajri Irving tražio da po novom ugovoru ne igra više od 60 utakmica u sezoni 1EPA-EFE/JIM LO SCALZO

„Čudna je voćka“ Kajri Irving. Nepredvidivog karaktera, koliko god da je vrhunski košarkaš i jedan od najboljih „driblera“ današnjice, u stanju je da svojim „bubicama“ zaista naruši hemiju unutar tima. Odlukom da se ne vakciniše protiv korona virusa, prošle sezone nije mogao da igra nijedan meč u Njujorku, zbog čega su ambicije tima bile ozbiljno narušene. Svojeglavost je dovela i do narušavanja odnosa sa Kevinom Durantom, kao i do razmatranja u Bruklin Netsima da li bi bilo najbolje da ga trejduju. Naposletku, novinari su došli do saznanja da je zahtevao i da u novom ugovoru ima klauzulu na osnovu koje ne bi igrao više od 60 utakmica tokom sezone.

Regularni deo NBA sezone podrazumeva 82 utakmice koje mora da odigra svaka, od 30 ekipa. Irving smatra da je to previše i da u njegovim godinama, a ima ih tek 30, ne bi trebalo da igra više od 60 mečeva. Nije precizirano da li je pod tim zahtevom podrazumevao i nastupe Netsa u plej-ofu, ali je, takođe, napomenuto da je tražio i da ne igra nijednu „bek to bek“ utakmicu, za koje ima stav da su nehumane.

Reč je o mečevima protiv istog tima koji se u kratkom vremenskom periodu igraju kod kuće i na strani i neretko podrazumevaju višesatna putovanja avionom sa jednog na drugi kraj Amerike.

Zbog svih ovih poteza i načina razmišljanja, u Bruklinu su tokom prošle sezone razmatrali opciju prema kojoj su mogli da trejduju Irvinga, ali se tome usprotivio Kevin Durant.

Ipak, rana eliminacija iz plej-ofa i nemoć ispoljena u serijalu sa Boston Seltiksima, uverila je Kej Dija da su promene u ekipi neophodne. Na kraju se ispostavilo da je Irving iskoristio opciju iz ugovora na osnovu koje je ostao u klubu još jednu sezonu, što je navelo Duranta, između ostalog, da zatraži trejd, nezadovoljan i načinom rada Stiva Neša, šefa struke Bruklin Netsa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari