Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 11.08.2022.

19:21

Trostruki NFL šampion završio karijeru

Trostruki NFL šampion sa Nju Ingland Petriotsima Džejms Vajt objavio je da završava karijeru.

Izvor: B92

Autor:B92

Trostruki NFL šampion završio karijeru
Foto: Profimedia

Vajt je igrao na poziciji raning beka, ali je često korišćen i kao hvatač, a ostaće upamćen po tome što je postigao tri tačdauna u spektakularnom preokretu Nju Inglanda protiv Atlante u superboulu 2017. godine.

"Bila je čast predstavljati moju porodicu, saigrače i narod Nju Inglanda kao Patriota! Kada pogledam na sve vreme provedeno u NFL i sve podnete žrtve, mogu da kažem da ima dosta ljudi koji su pođednako deo ovog putovanja. Nju Ingland će zauvek biti u mom srcu, zahvalan sam zauvek na podršci tokom svih ovih godina", napisao je Vajt na Tviteru.

Nju Ingland je tada sredinom treće četvrtine gubio sa 28:3, ali je uz tri tačauna Vajta, uključujući i onaj za pobedu u produžetku, na kraju slavio sa 34:28.

Vajt je čitavu karijeru proveo u Nju Inglandu, a tokom karijere skupio je 1.278 jardi trčanjem i 3.278 jardi hvatanjem uz ukupno 36 postignutih tačdaunova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve