Četvrtak, 11.08.2022.

19:47

U Užicu održana druga javna rasprava o Predlogu Strategije za mlade

Druga javna rasprava o Predlogu Strategije za mlade održana je danas u Užicu.

Izvor: B92

U Užicu održana druga javna rasprava o Predlogu Strategije za mlade
Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Nakon Novog Pazara, mladi iz Užica i okoline imali su priliku da iznesu svoje mišljenje ipredloge u toku javne rasprave i da svojim konstruktivnim predlozima doprinesustvaranju nove Strategije za mlade u Republici Srbiji za period od 2022. do 2030. godine.

"Javnoj raspravi o Predlogu Strategije za mlade je prethodio jednogodišnji širok itransparentan proces konsultacija sa svim zainteresovanim stranama koji se odvijao kako onlajn, tako i kroz direktne susrete sa mladima i onima koji rade sa mladima, a danas smo omogućili mladima iz ovog kraja da učestvovanjem u javnoj raspravi aktivno deluju u društvu, jer mladi treba da budu ravnopravni učesnici u procesima donošenja i sprovođenja odluka u svim oblastima koje ih se tiču, a posebno kada se radi o dokumentima javnih politika. Cilj nam je da omogućimo mladima u svim delovima naše Srbije da budu deo procesa nastajanja nove Strategije za mlade jer su dijalog i razmena mišljenja i ideja sa mladima ključni za razvijanje i produbljivanje poverenja i preduslov za nastavak uspešne saradnje u kreiranju sadašnjosti i još bolje budućnosti naše Srbije". Sledeća javna rasprava će biti održana u Novom Sadu, a zatim u Beogradu, Nišu i Kosovskoj Mitrovici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: