Najnovije vesti
Vesti Novi Sad
Program Galerije Matice srpske u narednim danima uz virtuelnu realnost, projekciju filma i koncert na otvorenom

Program Galerije Matice srpske u narednim danima uz virtuelnu realnost, projekciju filma i koncert na otvorenom

Manifestaciju "Leto na Trgu" galerija ovog četvrtka, 11. avgusta u 21 sat obeležiće nastup sastava "The Bad Week" na platou Trga galerija.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Virtuelna realnost Foto: Galerija Matice srpske Novi Sad / Ustupljene fotografije
Virtuelna realnost

Muzički sastav "The Bad Week" nastao je u julu 2020. godine u Novom Sadu, kao ulični bend koji je svoju muzičku genezu započeo na novosadskim pločnicima u centru grada, doprinoseći njegovoj atmosferi, da bi kasnije nastavio život nastupajući po klubovima i festivalima širom Srbije. Ovaj jedinstveni trojac (gitara, bubnjevi, harmonika) je, pored kaver muzike koaj je većinski orjentisana na američki kantri bluz stil, kroz nastupe stvorio i autorski repertoar, koji je 2021. godine pretočen u album "So it Was". Članovi benda su Strahinja Jajić (vokal, gitara), Stefan Stefanović Gile, a. k. a. Gileta Slim (usna harmonika) i Daniel Sethaler (bubnjevi, kahon).

U okviru pratećeg programa izložbe Partizanka i Fragonar. Kolekcija slika Jovanke Broz u petak, 12. avgusta u 19 sati msr Snežana Mijić, konzervatorka GMS, predstaviće publici rad na rekonstrukciji prostora vile, u kojoj je Jovanka Broz živela nakon smrti supruga, i koja je prezentovana pomoću modula Virtuelne stvarnosti (VR).

Avgust u "Sobi za prepuštanje umetnosti" je u bojama Letnje noći (1962) Lazara Vujaklije. Film o ovom umetničkom delu može se pogledati na našem Jutjub kanalu Galerije Matice srpske.

- Posetite nas, razigrajte svoje misli i osećanja, preispitajte ih u dodiru s umetničkim delima i prepuštajući im se dozvolite da vas povedu - poručuju organizatori.