Fudbaleri Reala osvojili i Superkup Evrope (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE

Osvajač Lige šampiona Real osvojio je Superkup Evrope, pošto je u duelu sa pobednikom Lige Evrope Ajntrahtom iz Framfurkta trijumfovao rezultatom 2:0 (1:0).

Na meču koji je odigran na „Olimpijskom stadionu“ u Helsinkiju Madriđani su do novog trofeja, petog u Superkupu UEFA, stigli golovima Davida Alabe u 37. i Karima Benzeme u 65. minutu.

„Kraljevskom klubu“ ovo je ukupno 28. trijumf u internacionalnim klupskim takmičenjima (ukupno 98. trofej u istoriji), pa su se sada dodatno izdvojili na listi najuspešnijih, sa deset trofeja više od Milana i 11 više od Barselone.

Treneri Karlo Anćeloti i Oliver Glasner počeli su duel u identičnim sastavima koji su startovali u finalima dva takmičenja u maju, a jedini izuzetak je bio izostanak srpskog reprezentativca, levokrilnog napadača Ajntrahta Filipa Kostića.

Šampion Evrope poveo je pogotkom Alabe osam minuta pre poluvremena, kada je, posle kornera Kazemiro prosledio loptu do austrijskog reprezentativca, a ovaj lako pogodio mrežu.

 


Konačan rezultat postavio je Benzema polovinom nastavka. Prethodno je Mendi dugom loptom pronašao Vinisijusa, Brazilac je zatim dodao do Benzeme, koji je sa desetak metara savladao golmana Ajntrahta Trapa.

 


Trener Reala Karlo Anćeloti stigao je do svog desetog trofeja u karijeri najvećim svetskim klupskim takmičenjima.

Karim Benzema je pogotkom u 65. minutu prestigao legendarnog Raula na listi najboljih strelaca Reala (324:323). Ispred Francuza je jos samo Portugalac Ronaldo, koji je u dresu Madriđana postigao 450 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari