Intenziviraće saradnju sa Rusijom: "Dogovoreno je"

Globalno snabdevanje hranom i đubrivima potrebnim za uzgoj useva poremećeno je uvođenjem antiruskih sankcija od strane zapadnih zemalja.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 10.08.2022.

17:31

Intenziviraće saradnju sa Rusijom:
Ilustracija: Shutterstock/Tatohra

Ekonomske mere su ometale sposobnost Rusije, jednog od najvećih svetskih dobavljača i jednog i drugog, da isporučuje ovu robu i sprovodi povezane finansijske transakcije, piše Sputnik International.

Ruski predsednik Vladimir Putin i šef prelazne vlade Malija Asimi Goita razgovarali su o potencijalnoj saradnji dve zemlje, uključujući moguće isporuke hrane, đubriva i goriva iz Rusije u tu afričku državu.

"Dogovoreno je da će relevantne ruske i malijske agencije intenzivirati praktičnu saradnju u ovoj sferi", dodaje pres-služba Kremlja.

Goita je zauzvrat izrazio zahvalnost Putinu na pomoći Rusije Maliju u različitim sferama. Odvojeno je ukazao na saradnju dve zemlje u spoljnopolitičkim pitanjima i zajednički rad u UN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: