Magazin

Harala je Jugoslavijom 90-tih, Bajaga joj posvetio pesmu, a Bregović sramotne stihove

Alka Vuica
Foto: Printskrin/Instagram

Mediji se ovih dana prisećaju života a posebno javnih istupa koji su pratili nekada ultra popularnu pevačicu Alku Vuicu. Bila je  prva pevačica na prostorima Hrvatske koja je uvela etno stil u pop muziku, karijeru je počela osamdesetih, ali je devedesetih bila na vrhuncu slave.

Svojom pojavom odmah je zaintrigirala javnost, a naširoko se pisalo i pričalo o njenom životu, posebno o saputnicima koje je birala.

Njena prva ljubav je bio bubnjar grupe “Srebrna krila” – Adi Karaselimović. Imala je 18 godina, i upoznala ga je u klubu „Scena“ i emocije su odmah planule. Bio je njena prva velika ljubav i ta veza je trajala četiri godine.

Bajaga joj posvetio pesmu “Zažmuri”

Nakon što su raskinuli upoznaje Gorana Bregovića i Bajagu. Mediji su spekulisali da su i oni bili njeni ljubavnici. Bajaga joj je čak posvetio i dve pesme „Zažmuri“ i „Sa druge strane jastuka“.

U Alkinom životu su bile i izvesne spekulacije o zabranjenim ljubavima. Spekulisalo se o njenoj romansi sa zauzetim političarem, a nakon toga Alka je sve iznenadila priznanjem da su ona i oženjeni fudbaler bili u vanbračnoj zajednici.

Pedikulis pubis

Kao novinarka Alka Vuica došla je u Sarajevo osamdesetih godina da za zagrebački magazin “Polet” uradi intervju sa članom iz gupe “Bijelo dugme”.

Pre početka razgovora Bregović joj je tada navodno rekao: “Ti niasi došla zbog intervjua, nego radi udaje” i to je bio početak njihovih javnih prozivki.

Tada su mnogi govorili da između njih postoji neka tajna veza, a ubrzo joj je posvetio i čuveni hit “Pedikulis pubis” što sa latinskog prevoda znači stidne vaši, nakon čega dugo vremena nisu govorili.

Inače, jedna je od prvih dama na javnoj sceni koja je priznala da je u mladosti eksperimentisala sa  istim polom.

Alka je aktivna na društvenim mrežama gde se neretko oglašava a bila je aktivna i tokom pandemije korona virusa izražavajući svoje stavove o vakcinama i generalno hrvatskoj politici borbe protiv virusa.

Izvor: Kurir

Lepotice kojima su Bajaga, Balašević i Bjelo dugme posvetili svoje najveće hitove

Čitajte Luftiku na Google vestima

66 Shares
Share via
Copy link