Najnovije vesti
Vesti Svet
SNAŽNE EKSPLOZIJE NA KRIMU Za minut odjeknulo 12 puta, stub crnog dima se diže u nebo (VIDEO)

SNAŽNE EKSPLOZIJE NA KRIMU Za minut odjeknulo 12 puta, stub crnog dima se diže u nebo (VIDEO)

Nekoliko eksplozija dogodile se danas u blizini Novofjodorovke na Krimu, a Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je na teritoriji aerodroma Saki eksplodirala avio municija, preneo je Interfaks.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Eksplozija u Novoj Kahovki Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia
Eksplozija u Novoj Kahovki

"Devetog avgusta, oko 15.20 časova, na teritoriji aerodroma Saki kod naselja Novofjodorovka, eksplodiralo je više komada avio municije. Od posledica eksplozija niko nije povređen", navodi se u saopštenju.

Blic preporučuje

Kako se dodaje, preduzimaju se mere za gašenje požara i utvrđivanje uzroka eksplozije.

Tri lokalna svedoka rekla su danas da su čuli eksplozije i videli crni dim koji se diže iz pravca ruske vojne vazduhoplovne baze.

Na video-snimku objavljenom na društvenim mrežama prikazan je stub dima u tom području. Rojters navodi da autentičnost snimka u ovom trenutku nije moguće potvrditi.

Očevici su rekli da se najmanje 12 eksplozija različitog intenziteta moglo čuti u periodu jedne minute. Tri su bile naročito snažne i nakon njih su se videle varnice i dim.

Rusija je decenijama zakupljivala od Kijeva mornaričku luku Sevastopolj, gde je centar ruske Crnomorkse flote, a 2014. godine je pripojila čitav Krim svojoj teritoriji.