Vilagoš: Jako sam srećna zbog odbranjenog zlata na juniorskom SP 1Atletika, mladi, medalje, Veselin Jevrosimović, Adriana Vilagoš, Angelina Topić Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš rekla je danas da je srećna nakon što je odbranila titulu svetske juniorske prvakinje u bacanju koplja, te da ne gleda sebe kao na čudo.

„Dobro smo se pripremili, četiri nedelje su trajale pripreme kod kuće. Srećna sam što sam uspela da bacim lični rekord, malo je falilo da bude i svetski rekord, ali imamo još ovu godinu i još jednu posle da ga oborimo“, rekla je Vilagoš, preneo je Srpski atletski savez.

Vilagoš je na nedavno završenom juniorskom Svetskom prvenstvu u kolumbijskom Kaliju osvojila novu zlatnu medalju hicem od 63,52 metra, čime je postavila novi nacionalni rekord.

Bronzu je u skoku uvis osvojila Angelina Topić, koja je istakla da je prezadovoljna s obzirom na okolnosti.

„Žao mi je što nismo svi imali iste uslove za skokove zbog peha koji sam imala, nisam mogla da dam maksimalni potencijal, ali takmičenjem sam zadovoljna i ovo predstavlja veliko iskustvo za budućnost“, rekla je ona.

Na predstojećem Evropskom prvenstvu u Minhenu Topić očekuje veliku borbu sa iskusnijim takmičarkama.

„Nadam se finalu u Minhenu, a onda ćemo videti“, dodala je 17-godišnja atletičarka.

Njen otac i trener Dragutin Topić rekao je da je kao trener na takmičenju u Kaliju ostao bez dve medalje.

„Nažalost, meni lično kao treneru su izmakle dve medalje, jedna zlatna Angelinina i srebrna Teodore Boberić. Teodora je imala taj peh (trovanje hranom), ostala je bez medalje, znam koliko su obe bile spremne. Ja nisam vrana, znam svoj posao jako dobro i znam koliko moji sportisti mogu da daju. Obe su pokazale to na velikim takmičenjima. Angelina je pokazala da je bolja od tate, reagovala je sjajno u kritičnim momentima, hvala ti ćerko i hvala ti pulenko na ovom sjajnom osećaju“, istakao je on.

Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović čestitao je mladoj reprezentaicji na ostvarenim rezultatima u Kolumbiji.

„Želim da čestitam našoj mladoj reprezentaciji, našim mladim atletičarima, kao i selektoru, koji su učestvovali na prvenstvu sveta, od 12 predstavnika imali smo četiri finala, od toga dve medalje“, rekao je Jevrosimović.

Evropsko prvenstvo u Minhenu održava se od 15. do 21. avgusta, a Srbiju će predstavljati 14 takmičara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari