');
Blic Biznis Moj novčanik

Rok za UPLATU POREZA na imovinu za treći kvartal 15. avgust

Sekretarijat za javne prihode obavestio je poreske obveznike - fizička i pravna lica i preduzetnike da je 15. avgust rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
 Foto: shutterstock

Prema zakonu porez na imovinu se plaća tromesečno, u roku od 45 dana od početka tromesečja, saopštila je Gradska uprava.

Blic preporučuje

Dodaje se da redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju.

Za dobijanje potrebnih obaveštenja građani se mogu javiti na brojeve telefona nadležnih opštinskih odeljenja Sekretarijata za javne prihode, koji su objavljeni na internet stranici Grada Beograda svakog radnog dana od 8 do 14 časova izuzev srede, kada se mogu obratiti u vremenu od 8 do 18.30 časova, navedeno je u saopštenju.

Želite da vam "Blic Biznis" donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.