Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Akcija "Plantaža": U Srebrenici i Bratuncu zaplenjene stabljike marihuane i oružje

Akcija "Plantaža": U Srebrenici i Bratuncu zaplenjene stabljike marihuane i oružje

Policija je na području Srebrenice i Bratunca pronašla plantaže marihuane i zaplenila veći broj stabljika.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Policija RS Foto: Goran Šurlan / RAS Srbija
Policija RS

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Zvornik, na području Srebrenice pronađena je 31 stabljika visine do tri metra, dok su u Bratuncu pronađene četiri stabljike visine do 130 centimetara.

Otkrivanju plantaža marihuane prethodilo je hapšenje M.M. iz Bajine Bašte koji je zatečen tokom zalevanja stabljika u Bratuncu, a koje se nalaze u neposrednoj blizini kuće koju je koristio, piše Srpskainfo.

– Pretresom kuće i pomoćnih prostorija koje koristi M.M. pronađeno je i oduzeto 0,8 grama suve biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, drobilica, digitalna vaga za precizno merenje, 262 puščana metka, 8 okvira za pušku i 2 puške sa optičkim nišanima – saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Pročitajte još

Tokom akcije pretresena je i kuća S.M. u Srebrenici.

O svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštvo Bijeljina, koji je naložio da policijski službenici preduzmu sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, a nakon toga da nadležnom tužilaštvu dostave izveštaje o počinjenom krivičnom delu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga protiv S.M. i M.M.

Protiv osumnjičenog M.M. biće dostavljen i izveštaj o počinjenom krivičnom delu neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.