');
Blic Biznis Tehnologija

SADA I SNEP PLANIRA ŠEMU OTKAZA Zbog katastrofalno loših rezultata primorani da na taj način smanjuju troškove

Snep Ink (Snap Inc) je u ranoj fazi planiranja otpuštanja, objavio je the Verge u ponedlejak, pozivajući se na ljude upoznati sa planovima.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Snapchat Foto: Richard Drew / Tanjug/AP
Snapchat

Obim otpuštanja trenutno je nejasan jer menadžeri još uvek planiraju kako će to izvesti, navodi se u izveštaju dodajući da vlasnik Snepčeta ima više od 6.000 zaposlenih.

Blic preporučuje

Ovakav razvoj situacije dolazi kada su tehnološke kompanije, berze za kriptovalute i finansijske kompanije počinju da dele otkaze i usporavaju zapošljavanje dok se globalni ekonomski rast usporava zbog viših kamatnih stopa, usijane inflacije i energetske krize u Evropi.

Vlasnik Fejsbuka Meta Platforms smanjio je planove za zapošljavanje inženjera za najmanje 30 odsto ove godine, rekao je izvršni direktor Mark Zakerberg zaposlenima u junu i upozorio ih da se pripreme za duboki ekonomski pad.

Izvršni direktor Snepa Evan Spiegel je takođe rekao zaposlenima u dopisu u maju da će kompanija usporiti zapošljavanje za ovu godinu i izneo je širok niz problema.

Prošlog meseca, kompanija je oslikala mračnu sliku efekata slabljenja ekonomije na društvenim mrežama i odbila je da napravi prognozu u "neverovatno izazovnim" uslovima što je smanjilo njene akcije za 25 odsto.

Želite da vam "Blic Biznis" donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.