Rusija preti: "Samo će produžiti patnju Ukrajine"; A šta će reći Erdogan?

Ukoliko turska kompanija "Bajraktar" koja pravi dronove izgradi postrojenje u Ukrajini, to će biti vojni cilj.

Izvor: B92

Utorak, 09.08.2022.

11:45

Rusija preti:
Foto: EPA-EFE/Leszek Szymanski POLAND OUT

To je saopštio danas portparol zvaničnog Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi "Sputnjik".

Ukrajinski ambasador u Ankari izjavio je nedavo da turska kompanija planira da napravi fabriku u Ukrajini i navodno je već kupila zemlju na kojoj će biti izgrađena.

"Sama činjenica da bi se gradilo takvo postrojenje odmah pada pod kategoriju demilitarizacije, to mora da se shvati. Naravno, ovo će samo da produži patnju Ukrajinaca, ali im neće pomoći da izbegnu šta je cilj ove specijalne vojne operacije", kazao je Peskov.

Sva dešavanja u Ukrajini iz časa u čas pratite u Live Blogu na B92.net

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: