Najnovije vesti
Vesti Svet
Entoni Blinken: "Važno je da se suprotstavimo Rusiji, njena agresija je ugrozila temeljne principe međunarodnog sistema"

Entoni Blinken: "Važno je da se suprotstavimo Rusiji, njena agresija je ugrozila temeljne principe međunarodnog sistema"

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je danas da Sjedinjene države smatraju da je važno da se suprotstave Rusiji, jer je njena agresija na Ukrajinu ugrozila temeljne principe međunarodnog sistema, prenosi Rojters.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Entoni Blinken Foto: Elizabeth Frantz / Tanjug/AP
Entoni Blinken

On je to rekao na konferenciji za novinare zajedno sa ministrom spoljnih poslova Južne Afrike Naledijem Pandorom tokom posete koja će se nastaviti podlaskom u Demokratsku Republiku Kongo i Ruandu.

Blic preporučuje

Pandor se nadovezao rečima da niko u Južnoj Africi nije podržao rat u Ukrajini, ali i da se propisi međunarodnog prava ne primenjuju ravnomerno.

- Trebalo bi da budemo podjednako zabrinuti zbog toga što se dešava narodu Palestine, kao i šta se dešava narodu Ukrajine - rekao je Pandor.

Rojters podseća da se Južna Afrika, poput mnogih drugih afričkih zemalja, uzdržala od glasanja u Ujedinjenim nacijama kada je trebalo osuditi Rusiju za napad na Ukrajinu.