08. avgust  2022. 12.23  →  19.28 | Izvor: Tanjug

Zvezda bez Pešića u Jermeniji, Stanković poveo 21 igrača

JEREVAN -

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su u Jermeniju na revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Pjunika, a na spisku igrača nema lakše povređenog Aleksandra Pešića.

Trener Dejan Stanković računa na 21 fudbalera, a sem Pešića nema ni suspendovanog Milana Rodića.

Na spisku putnika su: Milan Borjan, Zoran Popović, Nikola Vasiljević, Nikola Stanković, Aleksandar Dragović, Strahinja Eraković, Nemanja Milunović, Stefan Leković, Marko Gobeljić, Kings Kangva, Gelor Kanga, Seku Sanogo, Slavoljub Srnić, El Fardu Ben, Nemanja Motika, Osman Bukari, Ibrahim Mustafa, Aleksandar Katai, Stefan Mitrović, Milan Pavkov i Ohi Omodžujanfo.

Stanković: Svaka evropska utakmica je dokazivanje

Svaka evropska utakmica je dokazivanje i potvrđivanje za nas, a tako će biti i sutra. Na teren će izaći najbolji tim, nedostaju nam tri igrača, ali imamo dobre zamene i širok roster, izjavio je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković uoči revanš utakmice protiv Pjunika.

Zvezda je u prvom meču u Beogradu ubedljivo pobedila 5:0, a revanš je sutra od 19 sati u Jerevanu.

"Svi su željni igre, želimo da izađemo jako, a idemo na pobedu zbog veličine kluba koja nas obavezuje na to, ali i koeficijenta", rekao je Stanković na konferenciji za medije.

On u odnosu na startnih 11 u Beogradu nema na raspolaganju lakše povređene Aleksandra Pešića i Mirka Ivanića, kao i suspendovanog Milana Rodića.

"O Pjuniku mislim sve najbolje, nisu slučajno ovde u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, iako papir nekada pokaže da si izrazit favorit, kao što smo mi to bili u Beogradu, međutim, naišli smo na organizovan i čvrst otpor. Morali smo da budemo fokusirani, iako nam je koncentracija popustila u par navrata, prevashodno u prvih 15 minuta. Poklonili smo im par lopti, ispred našeg gola, pa i na sredini, gde su fudbaleri Pjunika umalo to iskoristili. Pričali smo i analizirali šta ne treba da se ponavlja više", podvukao je Stanković..

Stanković se zahvalio domaćinima na toploj dobrodošlici.

"Nisam prvi put u Jermeniji, bio sam ovde kao igrač i posle kad sam radio u UEFA. Ako smo do golova došli na osnovu njihovih individualnih grešaka u Beogradu, to je zasluga naših igrača, jer smo ih "naterali" da to urade. Do golova se i tako dolazi, a teren je jedino merilo. Bila je dobra takmičarska utakmica sa visokim intenzitetom, ali morali smo da se dobro oznojimo za svaki gol. Gledaćemo da to uradimo i sutra", poručio je Stanković.

Gobeljić: Nećemo u Jerevanu igrati "radi reda"

Znamo čiji dres nosimo podrazumeva se da na svakoj utakmici borbenost bude na visokom nivou. Želimo dodatno da popravimo koeficijent, kako naš, tako i Srbije, prema tome, izuzetno fokusirani dočekujemo susret sa Pjunikom, rekao je fudbaler Crvene zvezde Marko Gobeljić.

Zvezda posle ubedljivih 5:0 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona gostuje u Jerevenu sutra od 19 sati.

"Rezultat jeste veliki i na našoj strani, uz to, pokazali smo u Beogradu da smo bolja ekipa, ali niko ne pomišlja da revanš odigra "radi reda", već svi želimo da pružimo zvezdašima još jednu utakmicu kojom ćemo da im približimo pun potencijal ovog tima, koji je ogroman, nikad veći. Nema opuštanja, već maksimalna borba za još jedan dobar rezultat", rekao je Gobeljić za klupski sajt.

Zvezdin univerzalac trebalo bi u ekipi da zameni suspendovanog levog beka Milana Rodića.

"U odličnoj smo formi, od starta sezone smo ušli jako u sve utakmice, praktično da nismo imali minut praznog hoda na terenu, već stalno napadanje, a to je ono što naša publika voli. Presrećan sam što ih je sve više na tribinama, mnogo nam to svima znači i nema lepšeg osećaja nego igrati pred punom Marakanom. Akcija u smislu dresova je bila uspešna, napravljena je atmosfera o kojoj se i dalje priča. Želimo da ih u narednim utakmicama bude još više", poručio je Gobeljić.

Tagovi