Oglasio se Zelenski: "Imamo značajno pogoršanje situacije"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zamerio je večeras Amnesti internešnelu, što, kako kaže, "ćuti o nuklearnom teroru ruske vojske".

Izvor: B92

Subota, 06.08.2022.

23:55

Oglasio se Zelenski:
Foto: Profimedia

"Nažalost, imamo značajno pogoršanje situacije oko zaporoške nuklearne elektrane. Ruski teroristi su postali prvi u svetu koji su iskoristili najveću evropsku nuklearnu elektranu za teror. Skrećemo pažnju svetu na to i insistiraćemo na novim sankcijama Rusiji zbog stvaranja globalne pretnje", naveo je Zelenski, prenela je ukrajinska "Pravda".

On je dodao da, uprkos činjenici da je rusko granatiranje nuklearne elektrane "jedan od najopasnijih zločina protiv Ukrajinaca i svih Evropljana, iz nekog razloga nema izveštaja, nema čak ni poruke Amnesti internešnela o tome".

"Ovo je veoma elokventno ćutanje koje još jednom ukazuje na manipulativnu selektivnost ove organizacije", dodao je Zelenski.

Amnesti internešenel je u četvrtak saopštio da ukrajinska vojska "ugrožava civilno stanovništvo stvaranjem baza i postavljanjem oružja u škole i bolnice".

Oksana Pokalčuk, šefica kancelarije Amnesti internešnel u Ukrajini, podnela je danas ostavku na ovu funkciju nakon podnošenja izveštaja te organizacije u kojem je ukrajinska vojska optužena za kršenje međunarodnog humanitarnog prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: