Izaslanik ASEAN-a: Ni Supermen ne bi mogao da reši probleme u Mjanmaru

"Čak ni Supermen ne bi bio u stanju da reši krizu u Mjanmaru", izjavio je u Pnom Penu izaslanik Asocijacije zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) zadužen za uspostavljanje mira u toj zemlji.

Mjanmar je uronuo u nasilje i haos od vojnog udara u februaru 2021. godine, od kada je, prema podacima lokalnih organizacija, ubijeno više od 2.100 ljudi. Vojna hunta je u julu pogubila četiri zatvorenika, uključujući dva poznata protivnika vlasti.

ASEAN, koji okuplja deset zemalja u regionu, predložio je u aprilu plan za rešavanje krize i od tada bezuspešno pokušava da ga sprovede.

Izaslanik ASEAN-a Prak Sohon, koji je i šef diplomatije Kambodže i koji je dva puta posetio Majnmar od puča, izrazio je sumnju u brz napredak.
 
"Ja sam izaslanik, nisam Supermen. Verujem da čak ni Supermen ne bi mogao da reši probleme u Mjanmaru“, rekao je Sohon u Pnom Penu gde je održan sastanak ministara spoljnih poslova ASEAN-a.
 
Sohon nije isključio mogućnost ponovnog putovanja u Mjanmar početkom septembra ukoliko bude zabeležen neki napredak.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet