Читај ми!

Svečlja: Pucano na policajce na jezeru Gazivode; Srpska lista: Ne nasedati na provokacije Prištine

Kosovska policija saopštila je da je na njihove policajce pucano desetak puta na jezeru Gazivode iz pravca druge obale, ali da niko nije povređen. Iz Srpske liste su pozvali Srbe da ne nasedaju na provokacije Prištine.

Iz kosovske policije su naveli da se napad dogodio dok su spuštali patrolni čamac u jezero, prenosi Koha.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja oglasio se tim povodom, tvrdeći da su policajce napale "ilegalne srpske grupe" koje imaju podršku iz Beograda.

"Dva puta su za nekoliko dana kriminalne strukture pucale na naše policijske službenike da ih ometu ili ubiju", tvrdi Svečlija, prenosi Koha.

Dodao je da će vlasti nastaviti da obavljaju svoje dužnosti, "uprkos napadima".

Srpska lista: Ne nasedati na provokacije Svečlje i Prištine

Srpska lista saopštila je danas da osuđuje svaki vid ugrožavanja bezbednosti bez obzira sa koje strane dolazi, nakon što je kosovska policija objavila da je na njihove policajce pucano, i istovremeno pozvala Srbe da ne nasedaju na provokacije Prištine.

"Srpska lista poziva građane da ne nasedaju na provokacije Dželjalja Svečlje i vlasti iz Prištine koji nastoje da naš narod na severu predstave kao negativce, i sebi stvore alibi za nasilne upade i maltretiranje srpskog naroda, od Štrpca do severa Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju.

Srpska lista naglašava da u srpskim sredinama nema tenzija i sukoba, a da Srbi sa Albancima, Bošnjacima, Gorancima, Romima i ostalima žive u miru.

Ocenjuju da to ne odgovara Prištini koja skoro svakodnevno u čisto srpske sredine šalje albanske specijalce naoružane do zuba, koji onda maltretiraju građane, i stvaraju haos u kojem stradaju i nedužni poput Srećka Sofronijevića.

"Razumejući sve što nam se dešava nedeljama unazad, mi moramo da sačuvamo mir i prisebnost, kako bi opstali i ostali na ovim prostorima i zato vas pozivamo na uzdržanost", navodi se u saopštenju.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво