Kevin Spejsi mora da plati 31 milion dolara tvorcima "Kuće od karata"

Sud je presudio da Kevin Spejsi i njegova produkcijska kuća moraju da plate odštetu tvorcima serije "Kuća od karata" zbog gubitaka koje su pretrpeli posle njegovog odlaska iz serije 2017. godine.

Američkom glumcu je tako naloženo da plati 30,9 miliona dolara studiju MRC i drugim kompanijama koje su producirale Netfliksovu seriju.

Sudija u Los Anđelesu Mel Red Rekana istakao je da glumčev tim advokata nije ni približno uspeo da obori dokaze druge strane, niti da pokaže da je zahtevana suma previsoka.

"Zadovoljni smo presudom suda", naveo je advokat studija, Majkl Kamp.
 
Tokom procesa je utvrđeno da je Spejsi prekršio uslove iz ugovora koji se tiču profesionalnog ponašanja i da se nedolično ponašao prema nekoliko članova produkcije tokom pet sezona serije.
 
Zbog takvog ponašanja, MRC je morao da otpusti Spejsija, zaustavi produkciju šeste sezone, potpuno odstrani njegov lik koji je bio centralni junak serije i skrati sa 13 na osam epizoda kako bi bili ispunjeni rokovi.
 
Rezultat svega toga su gubici mereni u desetinama miliona dolara, navodi se u sudskim dokumentima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.