Rečna flotila u petak svečanim programom na Keju obeležava svoj dan

Dan roda rečnih jedinica i Rečne flotile biće obeležen u petak, 5. avgusta na Keju žrtava racije.
Rečna flotila u petak svečanim programom na Keju obeležava svoj dan
Foto: 021.rs
Program će početi u 11 časova.
Dan Rečne flotile obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1915. godine kada je tokom Prvog svetskog rata u Beogradu porinut prvi srpski ratni brod, oklopni čamac "Jadar", nakon što je prethodno počeo da se koristi zarobljeni austrougarski brod "Forte".
Rečna flotila je stručno i tehnički opremlјena i osposoblјena za realizaciju zadataka odbrane i zaštite prava na unutrašnjim plovnim putevima, bezbednosti plovidbe i spašavanja na rekama, kanalima i jezerima, pružanju pomoći stanovništvu u slučaju prirodnih nepogoda i katastrofa, kao i učešću u mirovnim akcijama i međunarodnoj saradnji.
  • Ja

    05.08.2022 18:27
    Pitam drugara za ovo, a on Frojdovski odgovara:
    - Koje? Slet?
  • Sofija

    05.08.2022 13:13
    Oni su predivni sa sve onim zastavicama kao neki cirkus iz vremena filma Varljivo leto '68.najsladje mi je sto oni bez ikakvog blama u tim kobajagi uniformama glume svoje uloge i ne kontaju u kakvoj su iluziji.jer ipak to neko placa:)
  • Dr Feel-Ud

    05.08.2022 09:45
    Flota u fekalijama.
    Kakva istina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti