Vlada Kosova odlaže odluke o dokumentima za mesec dana

Vlada Kosova odlučila je da odloži primenu odluke o reciprocitetu za lične karte sa Srbijom i one o registarskim tablicama, na mesec dana.
Vlada Kosova se oglasila saopštenjem "da se primena dve odluke odlaže do 1. septembra".
Kako se navodi u saopštenju Vlade, mera reciprociteta se odlaže za mesec dana ako se barikade postavljene na severu uklone već u ponedeljak.
Odlaganje primene odluka prethodno je zatražio ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenije.
 
Lajčak pozdravio odluku Prištine
 
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak pozdravio je odluku Prištine o odlaganju primene najavljenih mera.
 
"Pozdravljamo odluku Kosova da prihvati predlog Žozepa Borelja za odlaganje za mesec dana. EU očekuje da se sve blokade na putevima odmah uklone. Borelj poziva Kosovo i Srbiju da se uključe u dijalog o napretku. Zahvalan ambasadi SAD u Prištini na snažnoj podršci", naveo je u poruci na Tviteru Miroslav Lajčak.
 
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je razgovarao sa načelnikom Generalštaba Milanom Mojsilovićem. Kako je naveo,  Mojsilović je razgovarao sa komandantom KFOR i razgovor je protekao u korektnoj atmosferi i na profesionalan način.  
 
"Nadam se da će ovo ne večeras nego sutra biti deeskalirano, ali onda nam ostaje vreme da se pripremimo za razgovor i kompromisna rešenja", rekao je Vučić.  
 
Srbi na severu Kosova, u nedelju su, nakon što su se oglasile sirene za uzbunu, kamionima blokirali magistralni put u blizini prelaza Jarinje, kao i magistralni put Priština-Raška u mestu Rudare kod Zvečana. Opširnije o tim dešavanjima čitajte OVDE.
  • Samo

    01.08.2022 09:51
    Samo
    Samo znam da nesme Pobeci!!!
  • agatoni,aga,akademik

    01.08.2022 09:34
    živeo
    predsednik i naš vrhovni komadant Aleksandar Vučić !
  • Talac

    01.08.2022 07:50
    Sta su tacno dobili tim odlaganjem ti ljudi tamo i koji je konkretno njihov problem zbog tih famoznih tablica? Pa ja bih bio presrecan da mi neko ponudi druge tablice osim srpskih. Vojvodjanske npr.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.