31. jul  2022. 23.12  | Izvor: RTV (Rade Obradović), Tanjug

Mladost GAT i drugi put bez bodova na domaćem terenu, TSC "demolirao" Nišlije

NOVI SAD -

Zanimljiva fudbalska predstava viđena je na stadionu "Karađorđe" u poslednjem meču četvrtog kola Superlige, u duelu domaće Mladosti GAT i Čukaričkog.

Već u sedmom minutu gosti iz Beograda imali su prvu izglednu priliku za vođstvo. Posle kontranapada, lopta je stigla do Badamosija koji prebacuje gol sa nekoliko metara. Desetak minuta kasnije, Lukić je bio neprecizan, a domaća ekipa je na isteku pola sata prvi put ozbiljnije zapretila. Dimitrov je poslao odličnu loptu ka Mirosavljevu koji nije bio koncentrisan u završnici. Kada su svi na tribinama stadiona „Karađorđe" očekivali da će prvi deo utakmice biti završen bez pogodaka, usledila je solo akcija napadača „brđana" Badamosija, a on je u maniru vrhunskog centarfora poslao loptu iza leđa golmana Milojevića.

mladost, gat, cukaricki,

Već na početku drugog poluvremena, štoper Čukaričkog Kovačević ruši napadača Mladosti Popovića, a glavni sudija, Milan Mitić, posle konsultacija sa kolegama iz Var sobe, pokazuje na belu tačku. Dimitrov ipak nije doneo izjednačenje domaćinu, pošto mu je golman Mićović odbranio šut sa 11 metara.

U šezdeset šestom minutu, rezervista Novosađana Radulović dobro šutira, ali lopta prolazi zamalo iznad prečke. Pet minuta kasnije jedanesterac za tim iz Beograda. Oboren je Vujadinović, a odgovornost je preuzeo Badamosi. Golman Milojević je odbranio njegov šut, ali je iz odbitka, fudbaler iz Gambije ipak zatresao mrežu domaćih. Do kraja utakmice na semaforu je ostalo 0:2, pa je ekipa Mladosti GAT, nakon duela sa Vojvodinom i drugi put ostala bez bodova na domaćem terenu.

Nakon četiri odigrana meča, Mladost GAT zauzima 11. mesto na tabeli sa 4 osvojena boda. Novosađani u sledećem kolu gostuju u Ivanjici, kod Javora. Čukarički očekuje novi evroizazov. U duelu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, u četvrtak se sastaju sa holandskim Tventeom.

superliga

Fudbaleri TSC-a ubedljivo su savladali večeras Radnički u Nišu 3:0 u utakmici četvrtog kola Superlige.

Kolubara je u Lazarevcu savladala Mladost 3:2.

Rezultati i strelci: Radnički Niš - TSC 0:3 (Stanojev 46, Vukić 77, Ćalušić 90), Kolubara - Mladost Lučani 3:2 (Filipović 9, Milojević 35, 83 - Dunđerski 44, Jojić 75), Mladost GAT - Čukarički 0:2 (Mohamed Badamosi 43, 73).

Subota: Radnički Kragujevac - Vojvodina 0:2, Napredak - Javor 2:4 Spartak - Voždovac 3:0.

Petak: Novi Pazar - Partizan 1:0, Crvena zvezda - Radnik 6:0.

Tagovi
Srodne vesti